h

Nieuws uit 2015

26 december 2015

SP: Begeleid wonen in Heeswijk-Dinther!

Foto: Wim Roefs

Op 17 december 2015 hield de SP Bernheze een betoog voor begeleid wonen. Begeleid wonen in Heeswijk-Dinther voor mensen met een beperking. Commercieel niet interessant, dat was duidelijk. Al ruim 10 jaar komt het project niet van de grond. Met alle gevolgen van dien. Teleurstelling. Onbegrip. Verdriet. Machteloosheid. De SP Bernheze sprak dit allemaal uit in de raadsvergadering van 17 december. De SP diende nogmaals een motie (verzoek aan de wethouders) in.

Lees verder
19 december 2015

SP: Rioolstijging huiseigenaren gecompenseerd!

Foto: Wim Roefs

Enige weken terug meldde de SP Bernheze U een stijging van het riooltarief met 12%. De SP was tegen deze lastenverzwaring. De VVD was voor. De SP Bernheze kondigde direct aan dat er compensatie moest komen voor de mensen met een eigen huis. De SP stelde een compensatieregeling voor. Dit gebeurde in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 17 december. Deze compensatie is aangenomen. Dankzij de SP krijgt iedere huiseigenaar geld terug.

Lees verder
12 december 2015

SP eist compensatie 12% stijging rioolbelasting

Foto: Wim Roefs

In 2016 zal de rioolbelasting met 12% omhoog gaan. De rioolheffing valt voor iedere woningeigenaar 12% hoger uit. Dat dankt u niet aan de SP Bernheze. Op maandag 5 oktober stemde de SP tegen deze onwaarschijnlijke lastenverzwaring. De SP Bernheze zal op 17 december in de gemeenteraad compensatie eisen voor U.

Lees verder
12 december 2015

SP: Begeleid wonen van de medemens met een beperking

Foto: Jan Raaimakers

Steeds meer komen inwoners met een smalle beurs op wachtlijsten te staan. Wachtlijsten voor een sociale huurwoning. Met name begeleid wonen van medemensen met een beperking. “Prestatieafspraken” met corporaties als Mooiland en De Kleine Meierij hebben al 10 jaar nul resultaat gehad. Dat heeft nu lang genoeg geduurd! Desnoods maar zelf actief investeren. (de Asser variant) In dit kader zijn lagere grondprijzen een prima breekijzer.

Lees verder
29 november 2015

Vragen over de WMO zorg aan het college

Foto: Wim Roefs

Onderstaande vragen stelde de SP Bernheze aan het college omtrent de WMO zorg naar aanleiding van een kritisch rapport van BMC.

Lees verder
29 november 2015

SP: Inzetten beschikbare WMO gelden

Foto: Wim Roefs

De SP Bernheze ziet in de financiële cijfers over 2015 tot nu toe overschotten bij de WMO. Daar schrikt de SP van. Immers geld wat voor zorg bestemd is, dient aan zorg besteed te worden. Veel mensen kregen met verschraling van zorg te maken. Dat kan niet als er geld over blijft. Dan doen we iets niet goed met elkaar. Waar blijven de verbeterpunten? De SP Bernheze stelde er al vragen over aan de wethouder.

Lees verder

Pagina's

U bent hier