h

Nieuws uit 2020

5 december 2020

SP: Feestdagen, maar dan toch anders

Foto: Wim Roefs

Op donderdag 10 december vergaderen wij met de gemeenteraad voor de laatste keer in 2020. Het is een bijzonder jaar geworden. Zo direct na de carnaval kwam de wereld op zijn kop te staan. COVID-19! Wie had er ooit van gehoord? Het waait wel over en China is ver weg. Dat waren overheersende gedachten in maart van dit jaar. Hoe anders was de rauwe werkelijkheid. Trieste toename van sterfgevallen, veel verdriet, ziekenhuisopnames en ernstig zieke mensen in thuisverpleging. En we zijn er nog niet.

Lees verder
21 november 2020

SP: Steek allemaal een handje uit

Foto: Wim Roefs

In onze mooie gemeente komen de donkere dagen voor de kerst eraan. Sowieso al geen prettig tijd voor mensen die eenzaam en alleen zijn. In deze moderne samenleving ligt helaas steeds meer eenzaamheid op de loer. Families zijn kleiner aan het worden. Mensen leven steeds meer langs elkaar heen. Ieder lijkt druk met zichzelf. Tijd voor anderen is niet meer vanzelfsprekend. Gelukkig geven veel mantelzorgers nog het goede voorbeeld.

Lees verder
14 november 2020

SP: Gratis mondkapjes voor minima in Bernheze

Foto: Nathalie de Rooij

Door corona zijn er helaas meer mensen in financiële problemen terechtgekomen. Er zijn nu veel plaatsen waar we een mondkapje moeten dragen. Wanneer je al weinig geld hebt, is het aanschaffen van mondkapjes moeilijk. Het is een toch hap uit het huishoudbudget van die maand. Je wilt jezelf en je kinderen natuurlijk beschermen tegen het coronavirus. De SP Bernheze wilde dat de gemeente de minima hierbij helpt. Alle andere partijen waren het gelukkig met ons eens.

Lees verder
7 november 2020

SP: Zebrapad bij basisschool De Kiem is klaar

Foto: Jan Raaimakers

Hebt u het gelezen? Er ligt nu een echt zebrapad bij Basisschool De Kiem. De hele school is er superblij mee: de kinderen, de juffen en de ouders. En op Facebook kon iedereen zien dat heel veel Heeschenaren blij waren voor de Kiem. Kinderen kunnen veilig oversteken. Verkeersbrigadiers gaan daarbij nog helpen. Top.

Lees verder
3 november 2020

SP: De Pas blijft Huiskamer van Heesch!

Foto: Jan Raaimakers

De Pas blijft 100% zeker de huiskamer van Heesch. Dat is waar de SP zich altijd al voor inzette. Geen twijfel mogelijk! Voor alle inwoners van Heesch de centrale ontmoetingsplek. Maar het is niet makkelijk. Want zo als het de afgelopen jaren ging, kan het niet verder. Dat is voor iedereen duidelijk. Steeds verliezen en het ontstaan van schulden. Dat kan niet langer. Helder! De Pas heeft een nieuw organisatiemodel nodig. Alle gebruikers van de Pas komen, wat de SP betreft, mee aan het roer. Denk aan de KBO, Stichting Carnaval Heesch, Bridgeclub, etc.

Lees verder

Pagina's

U bent hier