h

Nieuws uit 2021

18 december 2021

SP Bernheze: Fijne feestdagen en een goed 2022

Foto: Wim Roefs

Afgelopen donderdag 16 december vergaderde  de gemeenteraad voor het laatste in 2021. Het was opnieuw een bijzonder jaar. De wereld bleef -helaas- behoorlijk op zijn kop te staan. Nog steeds COVID-19! Wie had er ooit van gehoord? Het waait wel over en China is ver weg. Dat waren overheersende gedachten in het begin van 2020. Hoe anders was de rauwe werkelijkheid ook in 2021. Trieste toename van sterfgevallen, veel verdriet, ziekenhuisopnames met regelmatig IC verblijf. En zieke mensen in thuisverpleging. We zijn er nog niet. Het virus blijft. Nu als Omikron variant.

Lees verder
12 december 2021

SP Bernheze: Verder bouwen aan Bernheze 2022-2026

Foto: Jan van den Broek

De SP Bernheze kijkt graag met de inwoners vooruit naar de nieuwe bestuursperiode 2022-2026. In maart 2022 gaat ieder die dat wil, kan en mag naar de stembus. De inwoners van Bernheze kiezen dan een nieuwe gemeenteraad. De SP Bernheze heeft als thema: “Verder bouwen aan een zelfstandig Bernheze”. Steeds meer geluiden klinken echter over opgeven van onze zelfstandigheid. Let daar dus goed op als u gaat kiezen in maart 2022. Op de SP kan iedereen blijven rekenen. Zelfstandig verder.

Lees verder
4 december 2021

SP: Aandacht geven aan mensen met minder

Foto: Wim Roefs

De feestdagen van december komen eraan. Graag maken mensen daar een mooie tijd van in deze donkere dagen. Dat valt niet mee als je financieel krap zit, of als je in de schulden zit. In ons land komt dat te veel voor. Vaak lijden mensen in stilte en melden zij zich niet. Er blijft veel schaamte heersen. Dat is onnodig, maar moeilijk te doorbreken. De SP Bernheze steunt graag plaatselijke initiatieven voor mensen met minder.

Lees verder
27 november 2021

SP Bernheze: laat geen mensen in de kou zitten

Foto: Maik van Eerd

Al vaker kwam het in het nieuws: energiekosten gaan ontzettend stijgen. Soms gaan huishoudens zelfs meer dan twéé keer zo veel betalen. Dat was even schrikken. Voor iedereen! Maar vooral voor mensen met lage inkomens. Want een gasrekening van 350 euro extra is teveel voor bijvoorbeeld een oudere met alleen een AOW. Dat is een té grote aanslag op de portemonnee. Dus dan maar rillen van de kou? Energie-armoede ligt op de loer. De SP Bernheze wil hier voor waken.

Lees verder
20 november 2021

SP: Zorgzaam Bernheze ook in 2022

Foto: Jan Raaimakers

De SP Bernheze zet zich in om armoede te bestrijden. Speciaal voor kinderen wordt extra inzet gepleegd. Bijvoorbeeld de laptopregeling. In het bestaande minimabeleid is een laptop/tablet voor alle schoolgaande kinderen opgenomen. Als de school van kinderen uit gezinnen met een laag inkomen een laptop verplicht stelt, dan kunnen ouders een vergoeding voor een laptop per kind ontvangen. Maximaal € 585,- per kind.

Lees verder
13 november 2021

SP Bernheze: Cor van Erp voert sterk vernieuwde lijst aan

Foto: Jan van den Broek

De algemene ledenvergadering van de SP afdeling Bernheze heeft tijdens de algemene ledenvergadering van 10 november Cor van Erp met algemene stemmen gekozen tot lijsttrekker. Cor gaat met zijn ervaring een sterk verjongde lijst aanvoeren. Nieuw zijn de nummers 2 tot en met 5 op de lijst. Dit zijn allen vrouwen. Zo timmert de SP Bernheze aan de weg richting de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

Lees verder

Pagina's

U bent hier