h

Nieuws van de afdeling

8 maart 2024

SP Bernheze: Mini-Heesch moet blijven

Op 6 maart werd iedereen opgeschrikt. Opgeschrikt door het bericht dat de kindervakantieweek in Heesch niet door zou gaan. De kinderen waren niet meer welkom in het Bomenpark. De SP Bernheze sloeg gelijk alarm! Dit mocht niet gebeuren. Een vakantieweek waar elk jaar meer dan 700 kinderen uit Heesch aan meedoen. Groot plezier voor de kids. Al vanaf 1965 bestaat de Mini Heesch, die deze vakantieweek steeds organiseert.

Lees verder
26 februari 2024

SP Bernheze: Ruim € 90.000.000,-- uitgeven

Foto: Geert van der Wielen

De perspectiefnota 2025 (PPN-2025) wordt vastgesteld in de maand mei. Antwoord op de vraag: “wat gaat Bernheze doen in 2025?” Een ding is zeker. Bernheze gaat zo rond de € 90.000.000,-- besteden. Zo ‘n 70% gaat naar gezondheid, leefbare kernen en zorgtaken. Het wordt wel een spannende tijd. Er is veel onzekerheid over de gestegen kosten en de hogere lonen. Er moeten serieuze keuzes gemaakt worden. Wat doet Bernheze wel en wat niet. De SP staat pal voor de mensen. Daar bezuinig je niet op!

Lees verder
9 februari 2024

SP Bernheze: Afval Bernheze blijft opgehaald worden

Foto: SP

Het was aardig schrikken. De SP Bernheze hoorde dat het afval in Den Bosch niet meer opgehaald werd. De ARBO dienst had de boel stil gelegd. Wat hebben wij daarmee te maken in Bernheze zou je denken. Nou, Den Bosch haalt ook het afval in Bernheze op. Vandaar de zorgen. Gelukkig bleek het voor Bernheze niet te gelden. De Bossche afvalwagens brengen het Bernhezer afval naar een andere verzamelplek. Geen nood dus.

Lees verder
3 februari 2024

SP Bernheze bezoekt bewonerscommissie Emmaus

Foto: Mandy Jansen

De bewonerscommisie Emmaus organiseert twee keer per week allerlei activiteiten voor de bewoners van het Emmauscomplex naast Huize Heelwijk in Heesch. Dit soort initiatieven kunnen wij alleen maar toejuichen en ondersteunt SP Bernheze graag. Elkaar ontmoeten in combinatie met bewegen is namelijk belangrijk.

Lees verder
26 januari 2024

SP Bernheze: Luierafval inleveren blijft mogelijk

Foto: Wim Roefs

Door vaststelling van de begroting 2024 werden alle ondergrondse luiercontainers in Bernheze gesloten. Het verdwijnen van deze service was helaas in november 2023 ontsnapt aan de aandacht van de SP Bernheze. We hadden niet goed opgelet! Maar de SP Bernheze heeft gelijk ingezet op herstel van deze fout. In de raadsvergadering van 25 januari 2024 diende de SP een motie (dat is een opdracht aan de wethouder) in. In die motie stond dat de luiercontainers open moeten blijven voor de inwoners van Bernheze. En zonder extra kosten! Die moeten namelijk gedekt worden uit de reserves die we hebben. Jarenlange overschotten op de jaarrekening kunnen zo goed gebruikt worden.

Lees verder
13 januari 2024

SP Bernheze: Oplossing voor inleveren luierafval!

Foto: Jan Raaimakers

Tijdens de openbare commissievergadering van ruimtelijke zaken op 10 januari jongstleden vroeg de SP Bernheze aandacht voor inleveren luierafval. Veel jonge gezinnen en ook kwetsbare ouderen dreigen namelijk in de problemen te komen. De ondergrondse inzamelpunten voor luierafval in Bernheze worden namelijk gesloten. Maar waar moeten jonge gezinnen een senioren dan met het luierafval terecht vroeg de SP Bernheze zich af? In de restkliko of naar de milieustraat in Heeswijk-Dinther brengen was het eerste antwoord! Onmogelijk natuurlijk. Eens per maand wordt die kliko opgehaald. De stank zal zeker in de zomer ondraaglijk zijn. En elke week naar Heeswijk-Dinther reizen is niet zo duurzaam.

Lees verder

Pagina's

U bent hier