h

Nieuws van de afdeling

4 juli 2020

SP: Is de woondoos de oplossing?

Foto: SP Bernheze

Kan Bernheze het tekort aan starterswoningen oplossen, door duurzame woningen die voldoen aan het bouwbesluit? Een vraag, waar een nieuw antwoord op is! De Startblockwoning is een nieuw concept. In de volksmond wordt het ook wel een bouwdoos genoemd. Een turn-key woning voor een- of tweepersoons huishoudens. Met deze woning kan voorzien worden in een grote behoefte naar kleinschalige en betaalbare woonruimte. Dit wordt gerealiseerd door seriematig te bouwen aan de hand van een modern en duurzaam ontwerp.

Lees verder
21 juni 2020

SP: Heesch-west en alternatieven

Foto: Geert van der wielen

Het bedrijventerrein Heesch-west (toen nog Waalboss) is in 2003 definitief geworden. Al een hele poos geleden dus. Vier gemeenten zouden zo samen het geld gaan terugverdienen dat gestoken werd in de vervroegde aanleg van de A-59. Er was hier sprake van een zogenaamde voorfinanciering. De weg zou zo vele jaren eerder klaar zijn. De weg ligt er reeds lang. Het geld komt nooit meer terug. De vier gemeenten zijn er drie geworden. De plannen zijn reeds vele malen bijgesteld.

Lees verder
6 juni 2020

SP: AED’s in Bernheze up-to-date

Foto: Peter Sleegers

Hulpverlening is ontzettend belangrijk voor iedereen. Maar hulpverlening kent vele vormen. De SP vindt dat de gezondheid van mensen een belangrijk onderdeel is van de hulpverlening. Snelle hulpverlening is de basis voor levensreddend handelen. Daarom is het belangrijk dat er een goede dekkingsgraad is van AED’s. Een AED is een apparaat dat met behulp van een elektroshock een niet pompend (=fibrillerend) hart weer opgang kan helpen.

Lees verder
24 mei 2020

SP: Steun de lokale ondernemers in Bernheze

Foto: SP Bernheze

Van verschillende kanten wordt gevraagd om te kopen bij lokale ondernemers. De SP Bernheze wil zich van harte aansluiten bij die oproep. In deze tijd van crisis door het coronavirus, valt er veel bedrijvigheid stil. Dat treft onze Bernhezer ondernemers direct. Een flink deel van de omzet kan wegvallen en dat heeft gevolgen. De ondernemer heeft wel uitgaven, maar geen of weinig inkomsten. Problemen met schulden liggen op de loer. Dus mocht u lokaal kunnen kopen in deze tijden, doe dat dan  in het belang van de lokale ondernemers.

Lees verder
10 mei 2020

SP: Medeleven met verlies van dierbaren

Foto: Geert van der Wielen

De SP Bernheze wil haar medeleven betuigen met ieder die dierbaren verloor aan het Coronavirus. Helaas zijn in de gemeente Bernheze erg veel families zwaar getroffen. Lieve vaak oudere mensen, die nog jaren van hun welverdiende rust konden genieten kwamen te overlijden. Door dat ene rot virus. Het stilvallen van delen van de economie, het verdwijnen van inkomsten, onzekerheid voor de toekomst. We horen het dagelijks. Maar verlies van dierbaren is van een andere orde.

Lees verder
25 april 2020

SP: Samen door de locked-down periode

Foto: SP Bernheze

Meer dan ooit heeft iedereen elkaar nodig. De periode van locked-down is verlengd. Kinderen mogen beperkt weer naar school. Verder is het afstand houden, thuisblijven en wachten op betere tijden. Gelukkig zijn er initiatieven waarbij mensen zich van de beste kant laten zien. Samen zoeken naar manieren om elkaar door de crisis heen te helpen. Laten we vooral niet met zijn allen de deskundige uit gaan hangen. Meer dan ooit is vertrouwen op de wetenschap aan de orde. Populistisch geroeptoeter leidt tot niets.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier