h

SP: Zorgzaam Bernheze ook in 2022

20 november 2021

SP: Zorgzaam Bernheze ook in 2022

Foto: Jan Raaimakers

De SP Bernheze zet zich in om armoede te bestrijden. Speciaal voor kinderen wordt extra inzet gepleegd. Bijvoorbeeld de laptopregeling. In het bestaande minimabeleid is een laptop/tablet voor alle schoolgaande kinderen opgenomen. Als de school van kinderen uit gezinnen met een laag inkomen een laptop verplicht stelt, dan kunnen ouders een vergoeding voor een laptop per kind ontvangen. Maximaal € 585,- per kind.

Wat nog meer ….

Bernheze kent een zwemregeling voor kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen. Zwemvaardigheid is niet alleen belangrijk omdat kinderen dan met hun vriendjes en vriendinnetjes mee kunnen doen. Een goede zwemvaardigheid is daarnaast onmisbaar in het kader van veiligheid. Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als je kind onverhoeds in het water terecht komt en het kan niet zwemmen.

De gemeente Bernheze, met de SP als partij die meebestuurt, doet meer voor mensen die het financieel niet breed hebben. Het gaat bijna altijd om mensen die een woning huren. Zij betalen in Bernheze geen rioolbelasting. Dat betekent een besparing van gemiddeld € 250,-- per gezin. Als inwoners van Bernheze, met een inkomen tot 150% van het sociaal minimum, WMO-hulp nodig hebben dan betalen zij geen € 228,- aan eigen bijdrage. Een regeling die bijna geen enkele andere gemeente in Nederland kent. Het voordeel voor gezinnen met een laag inkomen kan oplopen tot zeker € 500,-. Deze gezinnen komen ook in aanmerking voor vrijstelling van de vaste bijdrage voor huisvuil. In 2022 betreft dat een bedrag van € 141,- per jaar.

Mandy Jansen

Kandidaat raadslid SP Bernheze

Reactie toevoegen

U bent hier