Foto: Jan Raaimakers

De afgelopen acht jaren hebben we als SP mee bestuurd in Bernheze. We hebben een aantal zaken geregeld waar we trots op zijn. Maar we zijn er nog niet.

Hieronder volgen een aantal SPeerpunten van de SP Bernheze voor 2018-2022.

 • Het armoedebeleid waarin we nieuwe mogelijkheden zoeken voor mensen met een te kleine portemonnee. Om mensen te helpen die even een duwtje in de rug nodig hebben.
 • Daarnaast blijft er het Bernhezer noodpotje voor mensen die tussen de wal en het schip dreigen te vallen.
 • Sociale woningbouw (huur en betaalbare koop) moet in de lift. Desnoods gaan we als gemeente zelf regie voeren op de bouw met name huurhuizen. Wachtlijsten moeten korter. Bernheze gaat ook voldoende woningen voor senioren bouwen. Met nul-treden
 • De WMO. Ruim 6.000.000 euro over aan geld wat niet aan onze inwoners is besteed. De SP gaat zich volledig inzetten voor besteding van dit zorggeld
 • De eigen bijdrage in de WMO gaat omlaag. En de papierwinkel verdwijnt. Een keer invullen is genoeg
 • De vele mantelzorgers doen geweldig werk. Zij krijgen professionele hulp.
 • Bernheze blijft zelfstandig. Eigen regie op de toekomst. Daar staat de SP pal voor.
 • Herindeling of fusie wordt altijd voorgelegd aan de bevolking. Uw praat mee!
 • Klik hier voor ons verkiezingsprogramma
 • Concept Coalitieakkoord

 

Verkiezingsprogramma: 
Kandidaten: 
Rein
van Moorselaar
Introductie: 

Rein is wethouder geweest voor de SP Bernheze vanaf 2010. In portefeuille onder andere sociale zaken. Speciaal oog voor de zwakkeren in de samenleving.

Ondertitel: 
Wethouder voor de SP van 2010 t/m 2018
Cor
van Erp
Introductie: 

Mijn naam is Cor van Erp geboren op 22 april 1957. In het dagelijks leven ben ik getrouwd met Toos. Samen hebben we twee dochters. Om de kost te verdienen werk ik als leraar bedrijfseconomie in het Middelbaar Beroeps Onderwijs. De SP sprak mij al jaren geleden aan als politieke partij. In overleg met mijn gezin heb ik besloten me actief in te zetten.  De SP als eerlijke en actieve partij is daarbij mijn keuze. Op 7 maart 2006 ben ik gekozen als raadslid voor de SP. Sinds die dag werk ik namens de SP aan een beter Bernheze. In 2010 en 2014 werd ik opnieuw gekozen als raadslid.  

Ondertitel: 
Fractievoorzitter
Jan
Prinsen
Ondertitel: 
Raadslid
Jan
Raaimakers
Introductie: 

Jan is al vele jaren betrokken bij de afdeling Bernheze. Dit in diverse functies. Laatste vier jaar raadslid geweest. Vooral ondersteunend aan de commissie Bestuurlijke Zaken.

Ondertitel: 
Raadslid en afdelingsvoorziter Bernhezer SP
Toon
van Vugt
Ondertitel: 
Gemeenteraadslid
Jan
van den Broek
Ondertitel: 
Burger Lid cie MZ
Carlie
Martens
Ondertitel: 
Lid bestuur SP Bernheze
Geert
van der Wielen
Peter
Sleegers
Ondertitel: 
Lid cie MZ
Teresa
Nowacka-van Moorselaar
Frenky
Heurkens
Lia
Thomassen
Geert
Hanegraaf
Carla
van Schijndel-Kramer
Willie
van Laanen
Hans
Lakwijk
Frando
Megens
Pauline
Suiker-Dijkhoff
Christa
Kolman
Introductie: 

Christa is een SP-er van het eerste uur in Bernheze. Was betrokken bij de oprichting van de afdeling Bernheze in 1979-1980. Heeft jaren in de gemeenteraad gezeten van de voormalige gemeente Heesch. Altijd actief bij acties en bijeenkomsten.

Ondertitel: 
Lid dagelijks bestuur van de SP Bernheze.
Tonnie
de Bie
Paul
Govers
Trix
Overtoom
Tom
Overtoom
Henri
Ruijs
Marcel
Rovers
Maria
van den Hanenberg
Carla
Steenbakkers-Verhallen
Standpunten: 
Kernwoord standpunt (titel): 
Zelfstandig
Beschrijving standpunt: 

Bernheze blijft een zelfstandige gemeente. Eigen baas blijven. Geen fusie met Oss of Meijerijstad.

 

Kernwoord standpunt (titel): 
Zorgzaam verder
Beschrijving standpunt: 

Bernheze zorgt goed voor de ouderen, zieken, gehandicapten en mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

Kernwoord standpunt (titel): 
Sociale woningbouw
Beschrijving standpunt: 

Bernheze bouwt voldoende betaalbare huur- en koopwoningen vooral voor mensen met een laag inkomen. Iedereen heeft recht op betaalbare woonruimte. Geen huisjesmelkerij of huisvesting van arbeidsmigranten op erven en in caravans en lege stallen. Mensen wonen fatsoenlijk in Bernheze.

Kernwoord standpunt (titel): 
Voorzieningen
Beschrijving standpunt: 

In Heeswijk-Dinther, Nistelrode, Vorstenbosch, Loosbroek en Heesch zijn de basisvoorzieningen (winkel, school, gemeenschapshuis, (sport)verenigingen) in orde.

Kernwoord standpunt (titel): 
Volksgezondheid
Beschrijving standpunt: 

Geen megastallen erbij
Bestrijden fijnstof uitstoot

Agenda: 
Titel: 
FNV-verkiezingsdebat
Datum en tijd: 
donderdag, februari 1, 2018 - 19:30
Waar: 
De Pas
Titel: 
Politiek café BRUG
Datum en tijd: 
zondag, maart 4, 2018 - 16:00
Info: 

Speciale Verkiezingsbrug in De Pas in Heesch

HEESCH – In De Pas in Heesch vindt zondag 4 maart een speciale editie van politiek café Brug plaats. Deze Verkiezingsbrug staat geheel in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. Alle lijsttrekkers van de politieke partijen in Bernheze zijn aanwezig om met elkaar in debat te gaan. Speciale gast is Europarlementariër Lambert van Nistelrooij.

Tijdens de Verkiezingsbrug krijgen de lijststrekkers de gelegenheid zich voor te stellen en aan de hand van uitdagende stellingen met elkaar in debat te gaan. Ook het publiek krijgt de kans zijn mening te geven!
De Brabantse Europarlementariër Lambert van Nistelrooij (CDA) schuift aan als gast en zal tevens als jurylid fungeren en de debaters beoordelen. Verder is er muziek van Dana van Bergen en Arthur Permis Levyssohn, verzorgt cabaretier Theo van Duuren een optreden, is er een column van Frank van Heck en zal Ad van Schijndel het café traditiegetrouw afsluiten. 
Verkiezingscafé Brug is een initiatief van SP Bernheze. Het café op zondag 4 maart begint om 16.00 uur. De presentatie is in handen van Geert van der Wielen en Annemieke van der Aa. De toegang is gratis.

Waar: 
De Pas - Heesch
Titel: 
Scholierenverkiezingen
Datum en tijd: 
woensdag, maart 7, 2018 (Hele dag)
Waar: 
Hooghuis Heesch
Titel: 
Jongerendebat
Datum en tijd: 
vrijdag, maart 16, 2018 (Hele dag)
Waar: 
Bernrode
Titel: 
Politiek Event
Datum en tijd: 
vrijdag, februari 16, 2018 - 18:00
Waar: 
Nesterlé
Titel: 
DTV-lijsttrekkersdebat
Datum en tijd: 
vrijdag, maart 16, 2018 - 21:00
Waar: 
Nesterlé
Contact email: 
Verkiezingsnieuws dossier: 
Landingspagina: 

De afgelopen acht jaren was ik wethouder voor de SP in Bernheze. Acht jaar meebesturen.  We hebben een aantal zaken voor elkaar gekregen waar we trots op zijn.

 Om er een paar te noemen denk ik aan:

 • de goede en functionele scholen die we in onze Gemeente hebben.
 • ons armoedebeleid waarin we zeer veel mogelijkheden hebben om mensen te helpen die even een duwtje in de rug nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan een Laptop en het krijgen van zwemles. Dat zijn gewoon basiszaken die nu geregeld zijn.
 • het Bernhezer noodpotje voor mensen die tussen de wal en het schip dreigen te vallen. Dit noodpotje heeft zijn nut bewezen en we zijn erg blij dat we het hebben.

Met uw steun op 21 maart 2018 kan de SP doorgaan op de ingeslagen weg. Zelfstandig en zorgzaam verder. Met oog voor de mensen die onze steun nodig hebben. Ouderen, gehandicapten, zieken en mensen met een afstand tot de gewone arbeidsmarkt. Mag ik 21 maart 2018 op uw stem rekenen?

 

Bedankt.

Rein van Moorselaar

 

Rein van Moorselaar
Slogan: 
Bernheze zelfstandig en zorgzaam verder
Facebook: 
https://www.facebook.com/SP-Bernheze-555679867783372/
Afbeelding: 
Tekst: 
Bernheze zelfstandig en zorgzaam verder. 21 maart SP stemmen De SP is een partij die altijd naar de mensen luistert. Vooral als het om inrichting van de woonomgeving gaat. De bewoners praten mee en geven aan wat ze willen. De mensen uit alle kernen van Bernheze weten de SP goed te vinden. Daar is de SP erg blij mee. SP-ers zetten zich belangeloos in voor een betere samenleving. Die samenleving zijn we met zijn allen. De SP heeft een verkiezingsprogramma met duidelijke keuzes. Er zijn goedkope huizen nodig, dus die gaan we bouwen. Veel ouderen zijn onnodig veel uren zorg kwijtgeraakt. De SP wil dat repareren. Het geld is beschikbaar. Het geld moet alleen nog ingezet worden. Oppotten van zorggeld mag niet meer gebeuren. Veel bermen en wegen zijn aan een opknapbeurt toe. Met een stem op de SP 21 maart komt het allemaal dichterbij.

Nieuws