h

SP: Meer hulp aan ouderen die het zelf niet redden

8 februari 2018

SP: Meer hulp aan ouderen die het zelf niet redden

Foto: SP

Meer hulp aan ouderen die het zelf niet redden. Dat antwoord kreeg de SP Bernheze van de inwoners bij de supermarkten. Mensen kiezen sociaal. Ze willen dat de gemeente goed voor onze opa’s en oma’s zorgt. Dat wil de SP ook. Maar de afgelopen jaren hadden onze ouderen, met een zorgvraag, het moeilijk. Verzorgingshuizen namen bijna niemand meer op. Bejaardenhuizen werden gewoon gesloten. De uren huishoudelijke hulp teruggeschroefd. Een koude wind.

Meer hulp aan ouderen

De uitslag van de SP Bernheze supermarkt-enquête was duidelijk. Meer hulp aan onze ouderen. De bezuinigingen van Rutte-2 hebben er hard ingehakt. In Bernheze wil de SP dat repareren. Het geld is er in de reserve. In die pot zit liefst € 6.000.000,--. Daar wil de SP geen straatlampen voor kopen. Nee! Dit geld gebruiken voor onze ouderen en hulpbehoevenden. Ruimer uren toekennen voor zorg. De eigen bijdrage in de WMO verlagen of afschaffen. Zo kunnen ouderen prettiger zelfstandig blijven wonen. Dat willen we toch! Als er te weinig hulp is, worden mensen eenzaam. De leefomgeving (het huis) vervuild. De SP stelde als eerste oplossing in 2017 al een zogenaamde “poetsbon” (eenmalig 4 uur professionele poetshulp) voor. Daar was toen geen meerderheid voor in de gemeenteraad. Jammer. Op 21 maart zijn er verkiezingen. Door op de SP te stemmen, wordt er straks beter gezorgd voor ouderen en mensen met een zorgbehoefte. Daar mag u de SP op aanspreken.

Rein van Moorselaar

Lijsttrekker 21 maart

SP Bernheze

Reactie toevoegen

U bent hier