h

SP: Er komen 100 sociale huurwoningen bij!

3 februari 2018

SP: Er komen 100 sociale huurwoningen bij!

Foto: Jan Raaimakers

De SP Bernheze is zeer gelukkig met het uitbreidingsplan De Erven. Daar worden namelijk 100 sociale huurwoningen gebouwd. Dat is 25% van het totaal aantal nieuwe woningen op de Erven. Straks kunnen mensen die het minder breed hebben hier terecht. Al jaren maakt de SP zich hard voor betaalbare huurwoningen. Eindelijk komt het ervan.

Sociale huurwoningen

Jaren is er een groot tekort aan sociale huurwoningen. Gevolg is dat veel mensen met een kleine beurs op wachtlijsten blijven staan. Door het plan De Erven in Heesch komt er licht aan het einde van de tunnel. Liefst 100 betaalbare huurwoningen erbij. Dat is erg belangrijk in de strijd tegen de wachtlijsten. Niets doen was en is geen optie meer. Het plan wegstemmen? Hoe haal je het in je hoofd! Nu bouwen en niet talmen, dat is het motto van de SP Bernheze. Mensen wachten al lang genoeg op een betaalbaar huis. De schop moet de grond in. Aanpakken. Daar krijg je huizen door. Zeker nu de economie gaat aantrekken, moet je snel zijn. De woningbouwmarkt voor de lagere inkomens is namelijk een lastige. Zeker nu de gemeente afhankelijk is van de woningbouwcorporaties en particulier initiatief op gebied van sociale huurwoningen. Iedere goedkope huurwoning erbij is er een. Een gezin met een kleine portemonnee kan daar toch mooi wonen. De SP Bernheze staat ervoor. Een sterke SP is daarom belangrijk. Op 21 maart 2018 kunt u weer op de SP stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Toon van Vugt

SP Ruimtelijke zaken

 

Reactie toevoegen

U bent hier