h

SP Bernheze: Onzekere toekomst

1 juni 2024

SP Bernheze: Onzekere toekomst

Foto: Wim Roefs

In de raadsvergadering van 30 mei stond de toekomst centraal. Wat gaat Bernheze doen in 2025 en verder? Omdat er veel nog onduidelijk is valt het niet mee plannen te maken? Allereerst: wat heeft het nieuwe kabinet te bieden? Drie partijen die nog nooit bestuursverantwoordelijkheid droegen gaan nu regeren. Zij beloofden ons veel. Geen eigen risico meer. Het pensioen blijft bij het oude. Bestaanszekerheid voor iedereen. Maar nu ze aan de macht zijn is het anders. Wel moeten gemeenten het met minder geld doen vanaf 2026. Dat dan weer wel.

Onzekerheid troef.

Als je in 2026 3,2 miljoen Euro minder te besteden hebt dan moet je erg voorzichtig zijn. Die voorzichtigheid heeft de SP Bernheze ook uitgesproken op 30 mei in de vergadering van de gemeenteraad. Geen grote dure projecten opstarten voorlopig. Even enkel doen wat we moeten doen. Lopende plannen netjes afwerken. Eèn duidelijk signaal af de SP Bernheze wel af. Niet bezuinigen op kwetsbare mensen die afhankelijk zijn van sociale voorzieningen en de WMO. De mensen moeten mee kunnen blijven doen in de samenleving. Bernheze blijft sociaal en solidair. In november, bij het vaststellen van de gemeentebegroting voor 2025 weten we wat meer. Mogelijk is er dan ook wat meer duidelijkheid vanuit Den Haag van het nieuwe kabinet. Krijgen de gemeenten wat ze nodig hebben aan geld om alle taken naar behoren in te vullen? Dat is wel belangrijk om te weten. We gaan het zien.

Cor van Erp

SP Bernheze

Fractievoorzitter

 

Reactie toevoegen

U bent hier