h

SP Bernheze: Stop met afval dumpen

18 mei 2024

SP Bernheze: Stop met afval dumpen

Steeds vaker ontvangt de SP Bernheze foto’s van bezorgde burgers. Het gaat om foto’s van gedumpt afval. Soms bij inzamelpunten, soms in de natuur, soms in sloten en bermen. Een trieste ontwikkeling. We willen onze gemeente graag netjes houden! Dat is erg moeilijk bij illegale dumpingen. Dat moet echt stoppen. Daarvoor hebben we ieders hulp nodig. Afval hoort niet in de natuur thuis, maar op de milieustraat.

Schone omgeving

In een schone omgeving hoort geen gedumpt afval thuis. Met elkaar zijn we verantwoordelijk voor de leefomgeving. Helaas komt het met regelmaat voor dat inwoners in de natuur of in sloten afval tegenkomen. Dat brengt naast hoge kosten ook schade aan de natuur met zich mee. Die hoge kosten moeten we wel samen betalen. Daarom vraagt de SP Bernheze ieders medewerking. In de eerste plaats hoort afval naar de daarvoor bestemde plekken gebracht te worden. Laten we dat met elkaar blijven doen. Verder zijn we met elkaar ook de ogen en oren van de samenleving. Let wel. Het nu eenmaal niet mogelijk op elke straathoek een toezichthouder te plaatsen. Meld alstublieft illegale dumpingen van afval als u daar getuige van bent. Dan kan er mogelijk ingegrepen worden en kunnen de daders een boete krijgen. Alleen samen komen we verder voor een mooie omgeving waarvan ieder wil genieten. Bij voorbaat dank voor uw hulp en dit lastige dossier. Mochten er vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van dit artikeltje, neem gerust contact op met de SP Bernheze.

Mandy Jansen

SP Bernheze Raadslid

Reactie toevoegen

U bent hier