h

SP Bernheze: Eenzaamheid en armoede

4 mei 2024

SP Bernheze: Eenzaamheid en armoede

Foto: Wim Roefs

Eenzaamheid en armoede zijn nog steeds een groot probleem. In Bernheze hebben we er ook me te maken. Landelijk voelt ±10% van de mensen zich ernstig eenzaam. Voor Bernheze komt dat bijvoorbeeld neer op ±3.000 mensen. Ruim 600.000 Nederlanders leven al drie jaar of langer in armoede. Dat is 4% van de bevolking. Leggen we dat cijfer op Bernheze dan spreken we toch over 1.200 inwoners. Reden genoeg om extra aandacht voor deze groepen te hebben.

Eenzaamheid en armoede

Om eenzaamheid en armoede aan te pakken wil de SP alles in het werk stellen. Het beleid in Bernheze is steeds meer gericht op onderkennen van eenzaamheid en armoede. De SP maakt zich hier al jaren hard voor. Er zijn regelingen en initiatieven in Bernheze om eenzaamheid en armoede aan te pakken. Belangrijk is echter om eerst de situatie van eenzaamheid of armoede te herkennen. In de samenleving zijn instellingen, organisaties, clubs en vrijwilligers actief. Zij gaan een centrale rol spelen bij het aanpakken van eenzaamheid en armoede. Signalen moeten op een punt samenkomen. Dat ene punt gaan we inrichten per kern in Bernheze. Zodat iedereen weet waar je terecht kunt om eenzaamheid en armoede te melden. Mensen hebben zelf vaak schroom zich te melden. En dat is wel begrijpelijk. Met je problemen loop je niet graag te koop. Vandaar dat er hulp nodig is vanuit de samenleving en de gemeente. Het organiseren van de hulp is afgesproken in het huidige coalitie akkoord  tussen Lokaal, CDA en de SP

Jan Raaimakers

SP Bernheze Afdelingsvoorzitter

 

Reactie toevoegen

U bent hier