h

SP Bernheze: Oplossing voor inleveren luierafval!

13 januari 2024

SP Bernheze: Oplossing voor inleveren luierafval!

Foto: Jan Raaimakers

Tijdens de openbare commissievergadering van ruimtelijke zaken op 10 januari jongstleden vroeg de SP Bernheze aandacht voor inleveren luierafval. Veel jonge gezinnen en ook kwetsbare ouderen dreigen namelijk in de problemen te komen. De ondergrondse inzamelpunten voor luierafval in Bernheze worden namelijk gesloten. Maar waar moeten jonge gezinnen een senioren dan met het luierafval terecht vroeg de SP Bernheze zich af? In de restkliko of naar de milieustraat in Heeswijk-Dinther brengen was het eerste antwoord! Onmogelijk natuurlijk. Eens per maand wordt die kliko opgehaald. De stank zal zeker in de zomer ondraaglijk zijn. En elke week naar Heeswijk-Dinther reizen is niet zo duurzaam.

Probleem snel oplossen graag

De SP Bernheze heeft, in het belang van al onze inwoners die gebruikmaken van de inleverpunten voor luierafval, aangedrongen op een werkzame oplossing. Daar komt ook nog bij dat het hier gaat om herbruikbaar materiaal. De luiers zijn namelijk weer grondstof voor nieuwe producten. Duurzaam beleid. Dat dient zo te blijven. Kostbare grondstoffen mogen niet zomaar de verbrandingsoven in. In de betreffende commissievergadering van 10 januari heeft ook de verantwoordelijk wethouder aangegeven dat er naar een betere oplossing dan de restkliko gezocht moet worden! De SP Bernheze zal hier nauw op toezien in het belang van de inwoners van Bernheze. Zeker zij die afhankelijk zijn van inleverpunten dicht bij huis. Mocht u over dit dossier vragen hebben of een gedachte hebben over de oplossing neem a.u.b. contact op met de SP Bernheze via de SP Bernheze website. www.bernheze.sp.nl

Mandy Jansen

SP Bernheze

Maatschappelijke Zaken

Reactie toevoegen

U bent hier