h

SP Bernheze: Stopknop bij schulden

21 oktober 2022

SP Bernheze: Stopknop bij schulden

Foto: Wim Roefs

Mensen kunnen door onvoorziene omstandigheden plots in de financiële problemen komen. Dat is ernstig en dient snel aangepakt te worden. Want voor je het weet, ontstaan er problematische schulden. Verder waarschuwen ook onderzoeksinstituten en planbureaus voor een boeggolf aan schulden die onderweg is. Een zaak om serieus te nemen en liefst aan de voorkant aan te pakken. De SP Bernheze steunt derhalve het voorstel om zo spoedig mogelijk voorbereidingen te treffen voor het invoeren van een gemeentelijke ‘Pauzeknop schulden’. Dit zodat inwoners vanaf het stellen van een schuldhulpvraag tot de start van het schuldhulpverleningstraject een schuldenrust krijgen.

Pauzeknop schulden invoeren.

Vroegtijdige hulp bij schulden is van groot belang. De NVVK (vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren) en andere instanties geven aan dat de ‘Pauzeknop’ ook een voordeel oplevert bij schuldeisers. De combinatie van de energiecrisis en de winter die voor de deur staat, leidt hoogstwaarschijnlijk tot meer en ernstige schuldenproblematiek. Het is in ieders belang dat de schulden niet verder opbouwen. Dit gedurende de periode dat iemand op de wachtlijst staat voor een gemeentelijk schuldhulpverleningstraject. De SP Bernheze steunt daarom het voorstel van de collega’s van Lokaal om een gemeentelijke ‘Pauzeknop schulden’ in te stellen. Om zo van de hulpvraag tot aan de start van het schuldhulpverleningstraject schuldenrust krijgen. Op die manier groeien de schulden niet meer verder. En kan begonnen worden met oplossen van de problematiek. Het voorstel wordt op donderdag 3 november behandeld in de gemeenteraad.

Cor van Erp

SP Bernheze

Fractievoorzitter

Reactie toevoegen

U bent hier