h

SP Bernheze: Verjongen en vernieuwen

30 april 2022

SP Bernheze: Verjongen en vernieuwen

Foto: Wim Roefs

De SP Bernheze heeft op verzoek van de ledenvergadering in 2018 een traject ingezet van verjonging en vernieuwing. Graag vertelt de SP Bernheze over de resultaten van dit proces. In 2018 was het duidelijk voor de SP Bernheze dat er gezocht moest worden naar verjonging. Verder wilde de SP Bernheze meer dames aan het roer hebben. de zoektocht heeft tot mooie resultaten geleid waar de SP Bernheze best trots op is.

Stapje terug – stapje naar voren

In 2018  startte de SP Bernheze in de gemeenteraad met drie (met alle respect) oudgedienden. Jan Raaimakers, Jan Prinsen en Cor van Erp kwamen toen in de gemeenteraad. Op dat moment werd gelijk de aftrap genomen om te komen tot verjonging van de raadsfractie. Verder wilde de SP Bernheze dat er namens de SP ook een of meer dames in de gemeenteraad kwamen. Vanuit de cursus lokale politiek (2019) van de gemeente Bernheze stroomden liefst 5 mensen in bij de SP Bernheze. Daarvan vier dames. Zij wilden allen actief betrokken worden bij het raadswerk. Via deelname in de commissies Bestuurlijke Zaken, Maatschappelijke zaken en Ruimtelijke Zaken deden zij de eerste politieke ervaring op. Het ging zo goed dat 3 van de 5 nieuwe mensen op een verkiesbare plaats kwamen te staan. De verkiezingsuitslag was prima. Opnieuw drie raadszetels voor de SP Bernheze. Een oudgediende (Cor van Erp) bleef over. Hij heeft nu Mandy Jansen en Bianca van Beugen naast zich in de raad. Een mooi resultaat. Verjonging en gelijk ook meer dames in de gemeenteraad. Het doel is behaald.

Christa Kolman

Bestuurslid SP Bernheze

Reactie toevoegen

U bent hier