h

SP Bernheze: Veiliger verkeer in Bernheze

22 april 2022

SP Bernheze: Veiliger verkeer in Bernheze

Foto: Wim Roefs

Soms zijn er best gevaarlijke plekken qua verkeerssituatie. De kruising van de Nistelrodenseweg en de Hoogstraat in Heesch is er zo een. Daar is (te) weinig overzicht en komen fietsers van 2 kanten. Verder is het een druk punt vanwege het vele verkeer dat zich een weg zoekt om de drukte bij knooppunt Paalgraven te vermijden. (Sluipverkeer) Er zijn diverse alternatieven onderzocht om de situatie veiliger te maken. Daarbij viel de optie van eenrichtingsverkeer af. Nu wordt er extra geld vrijgemaakt voor een oplossing.

Oplossen Hoogstraat Nistelrodenseweg

Het gemeentebestuur van Bernheze stelde op donderdag 21 april jongsleden bijna € 45.000,-- beschikbaar om de situatie aan te pakken. Uit een drietal varianten werd gekozen. Zo komt er straks een middengeleider in de Nistelrodenseweg. Dat geeft meer overzicht. En overstekende fietsers hebben dan een veilige haven om even te wachten op passerende auto’s. Door het fietspad dicht tegen de rijweg aan te leggen kan er geen verkeer tussen fietspad en Nistelrodenseweg meer gaan staan wachten. Dat kom ook de overzichtelijkheid ten goede. De SP Bernheze zal de situatie blijven bekijken als het werk klaar is. De praktijk zal moeten leren of het gewenste resultaat ook behaald wordt. Verder blijft natuurlijk het gedrag van al de weggebruikers van belang. Door je veilig te gedragen in het verkeer worden ook veel problemen voorkomen op drukke punten zoals de kruising Nistelrodenseweg – Hoogstraat in Heesch. Maar dat geldt eigenlijk voor alle plekken in Bernheze. Let op in het verkeer.

Jody Samuëls

SP Bernheze

Commissie Ruimtelijke Zaken

 

Reactie toevoegen

U bent hier