h

SP Bernheze: Over de fietsstraat naar Uden

8 april 2022

SP Bernheze: Over de fietsstraat naar Uden

Foto: SP

Bernheze mocht er best lang op wachten. Maar de snelfietsroute naar Uden ligt er inmiddels. Met de fietstunnel in Nistelrode is ook een gevaarlijke oversteek komen te vervallen. Meer fietsen is beter voor mens en milieu. Want bewegen is goed voor ieders gezondheid. En door te fietsen in plaats van de auto te nemen bespaar je veel CO2 uitstoot. Zo is er sprake van een win-win situatie. Het mes snijdt aan twee kanten.

Fietsstraat Bernheze

Sinds april 2018 is hard gewerkt aan een ontwerp voor de snelfietsroute. Het was belangrijk om bewoners mee te laten denken over het schetsontwerp. De gemaakte opmerkingen die tijdens een aantal bewonersavonden zijn gemaakt, werden ook verwerkt. Het aangepaste ontwerp kon op veel instemming rekenen. Nu de tunnel bij Nistelrode klaar is, komt er ook een einde aan de lastige verkeerssituatie. Die was ontstaan door de werkzaamheden aan de noordkant van Nistelrode. Er is best wat te doen geweest over de tunnel, die deel uitmaakt van de snelfietsroute tussen Oss en Uden. Zo duurde het werk een tijdje langer. Dit omdat er bij de berekeningen voor de wanden een foutje was gemaakt. Daardoor klopte de vergunning niet, wat het bouwproces met een paar weken vertraagde. Maar door de inzet van iedereen die erbij betrokken was kwam alles uiteindelijk weer goed. De fietsers kunnen er nu volop gebruik van maken. Op die manier zet Bernheze weer in stapje in de verdere verduurzaming.

Toon van Vugt

SP Bernheze Ruimtelijke Zaken

Reactie toevoegen

U bent hier