h

SP Bernheze: Gasvrij? Hou wel de mensen blij!

25 september 2021

SP Bernheze: Gasvrij? Hou wel de mensen blij!

Foto: Nathalie de Rooij

Bernheze kan er niet omheen. De politiek in Den Haag heeft besloten dat alle huizen van het gas af moeten. Natuurlijk gaat dat niet in één keer, maar daar gaan 30 jaar overheen. De SP Bernheze wil wel dat daarbij één ding niet wordt vergeten. Zorg dat alle mensen het kunnen betalen. Met speciale aandacht voor de kleine portemonnee.

Van het gas af.

Dit jaar gaf ook weer een verontrustend beeld. Hittegolven, bosbranden en dicht bij huis enorme overstromingen. Er moet echt wel iets gedaan worden. Eén van die dingen is onze gemeente op termijn gasvrij maken. Daar zal Bernheze ook aan mee werken. Mensen met voldoende geld kunnen zelf maatregelen nemen. Voor mensen in huurhuizen wordt het geregeld door de woningbouwcorporaties. Dat komt wel goed. Als de gevolgen voor de huur maar binnen de perken blijven. Maar wat als je nou met moeite een huis hebt kunnen kopen? En geen goed gevulde spaarrekening hebt?

Wat wil de SP

De SP Bernheze wil dat de gemeente huiseigenaren met een kleine beurs helpt. Aardgas blijven gebruiken is geen mogelijkheid meer. Het gaat gas heel duur worden. Iemand met weinig geld is dan de klos. Want inwoners moeten zich in de schulden steken om hun huis gasvrij te maken, òf ze hebben een torenhoge gasrekening. De SP Bernheze vindt dat niet aanvaardbaar. Kijkend naar het inkomen zal een steuntje in de vorm van geld of materieel nodig zijn. Zo wordt Bernheze gasvrij en blijft iedereen blij.

Nathalie de Rooij

SP commissie Ruimtelijk Zaken

Reactie toevoegen

U bent hier