h

SP: De roep om Tiny Houses wordt nog luider

29 januari 2021

SP: De roep om Tiny Houses wordt nog luider

Foto: Jan Raaimakers

Wie (met spoed) een huis wil huren bij de woningcorporaties in Bernheze kan nauwelijks terecht. Wachtlijsten! Jammer vindt de SP Bernheze. De woonstichtingen Mooiland, Brabant Wonen en JOOST zijn nog niet begonnen met het plaatsen van een aantal Tiny Houses per kern. Inmiddels wordt de woningnood als maar hoger. Huurhuizen zijn niet beschikbaar. Om maar te zwijgen over de uit de pan gerezen aankoopprijzen voor een nieuwe woning. De SP zegt: “Hoogste tijd voor actie nu”.

Tiny Houses bouwen!

Er zijn nog steeds te weinig corporaties en gemeenten in Nederland die Tiny Houses omarmen als woonconcept. Volgens een onderzoek uit 2020 is liefst 10 procent van de huurders zeer geïnteresseerd om in een Tiny House te wonen. Dat zich verder ook nog eens kenmerkt door het milieubewuste karakter. Ze zijn vaak 100% energieneutraal.

Het bouwen van een aantal Tiny Houses past intussen goed bij trends op de woningmarkt. Aan de ene kant lichte bevolkingskrimp, maar aan de andere kant de toename van kleine huishoudens. Steeds meer mensen willen alleen wonen. Vrijwillig of soms ook gedwongen.

De SP Bernheze ziet Tiny Housing als een heel interessante ontwikkeling. De woningen zijn klein, flexibel en milieuvriendelijk. Bovendien zijn de huizen gemakkelijk verplaatsbaar en verkoopbaar. Een groot voordeel! Verder zijn de kosten van een Tiny House een stuk lager dan van een reguliere woning. Hierdoor is het mogelijk om de woningen voor een lage(re) huurprijs aan te bieden.

Cor van Erp

SP Bernheze

Ruimtelijke Zaken & Milieu

 

Reactie toevoegen

U bent hier