h

SP: Stem op 23 mei SP voor minder Brussel

18 mei 2019

SP: Stem op 23 mei SP voor minder Brussel

Foto: Wim Roefs

Op donderdag 23 mei gaat heel de Europese Unie (nu nog 28 landen) naar de stembus. Er wordt een nieuw parlement gekozen. Liefst 751 volksvertegenwoordigers worden gekozen. Laat uw stem gelden. Zorg dat we Europees blijven samenwerken, maar dat Brussel niet de baas wordt. Dan verliezen we als Nederland veel zeggenschap over belangrijke zaken zoals pensioen, sociale zekerheid en openbaar vervoer. Verder wil de SP een einde maken aan verspiling.

23 mei SP Stemmen.

De EU is volledig ontspoord. Ooit was de EU een nuchter samenwerkingsverband van landen. Nu worden multinationals in de watten gelegd en werknemers tegen elkaar uitgespeeld. Europa wil zich bemoeien met onze pensioenen, ons openbaar vervoer en ons werk. De nachtmerrie van één Europese superstaat, met één regering en één leger. Het is de hoogste tijd om in te grijpen. Voor een sociale en rechtvaardige samenleving. De SP wil dat we zelf kiezen hoe we samenwerken. Niet Brussel gaat over onze pensioenen en ons openbaar vervoer, maar wijzelf. Laten we samen de Superstaat Europa een halt toe roepen. Laat Brussel niet de baas zijn!

Wat wil de SP?

Nederland is zelf de baas. Wel samenwerken, maar geen Brusselse bemoeienis met onze pensioenen, ons openbaar vervoer en ons leger. Mensen boven multinationals. Stop de bevoordeling van multinationals en uitbuiting van mensen. Geen arbeidsmigratie als middel om de lonen laag te houden. De verspilling moet stoppen. Verlaag de extreme salarissen van Europese politici. Geen peperduur verhuiscircus. Geen overbodige Europese Commissie.

Jan Raaimakers

Voorzitter SP Bernheze

Reactie toevoegen

U bent hier