h

SP: Trots op invoering gratis parkeerkaart gehandicapten

16 december 2018

SP: Trots op invoering gratis parkeerkaart gehandicapten

Foto: Wim Roefs

Om een handicap heeft niemand gevraagd. De SP wil dat ook gehandicapten volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving.  Een parkeerkaart is onmisbaar voor deze mensen. De SP wilde daarom niet dat de kosten voor de aanvraag van de parkeerkaart voor rekening van de gehandicapten kwamen. Samen met de collega’s van Lokaal heeft de SP donderdag 13 december daarom voorgesteld deze kosten voor de aanvraag te vergoeden. Bij toewijzing van de kaart, krijgt de aanvrager zijn/haar geld terug.

Ruime meerderheid voor gratis parkeerkaart

Het voorstel om de parkeer kaart voor gehandicapten gratis te maken werd door een ruime raadsmeerderheid gesteund. (16 stemmen voor en 7 tegen)  Teleurstellend dat er geen algemene steun was! De redenen om tegen te stemmen raakten namelijk kant nog wel. Er werd zelfs gezegd dat gehandicapt raken gewoon pech was. Daar moest men maar mee leven. Te triest voor woorden dergelijke uitspraken. (Liggen vast op band!) Verder dat er gehandicapten zijn met een hoog inkomen. Maar ook dat zijn mensen, die niet gevraagd hebben om een handicap. De SP is er trots op dat Bernheze haar sociale hart wat sneller laat kloppen. Echt van betekenis zijn voor mensen die het niet getroffen hebben in het leven. Daar doen wij SP-ers het voor. Met de gratis parkeerkaart voor gehandicapten, maken we meedoen in de samenleving makkelijker voor de mensen met een handicapt. De SP Bernheze zal blijven zoeken naar manieren om meedoen te verbeteren. Iedereen heeft er recht op.

Jan Raaimakers

Fractievoorzitter SP

Reactie toevoegen

U bent hier