h

SP: Mensen in Bernheze helpen vanuit één loket

24 december 2018

SP: Mensen in Bernheze helpen vanuit één loket

Foto: Jan Raaimakers

De SP Bernheze vindt helpen van mensen die het moeilijk hebben erg belangrijk. Denk hierbij aan: mensen op hoge leeftijd, of mensen die ziek of gehandicapt zijn, gezinnen die in armoede leven of mensen in psychische nood. Niemand vraagt erom in deze situatie terecht te komen. Als samenleving hebben we een zorgplicht vindt de SP. Vooral mensen die noodzakelijke hulp niet krijgen, zijn een voortdurende bron van zorg. Soms zijn inwoners gewoon niet op de hoogte van regelingen. Of mensen schamen zich voor hun moeilijke situatie.

 

Een loket anno 2019

In 2019 gaat Bernheze komen tot één loket voor alle hulpvragen in het sociaal domein. Samen met het maatschappelijke middenveld (zorginstellingen, scholen, clubs, verenigingen, belangenorganisaties, etc.) kan dat. Vooral voor signalen uit de samenleving is 1 centraal punt belangrijk. Iedere hulpverlener, mantelzorger of wie dan ook kan er terecht om zaken te melden. Vanuit het centrale loket wordt de juiste hulp ingezet. Op die manier voorkomen we bureaucratie, steeds weer doorverwijzen (kastje naar de muur) en andere paarse krokodillen. Dat willen wij niet in Bernheze. De SP gaat er serieus werk van maken. Alleen op die manier kunnen alle mensen mee blijven doen in de samenleving. Alle kernen beschikken immers over een goed voorzieningenniveau. Nu nog zorgen dat iedereen er maximaal gebruik van gaat maken. Zo met het nieuwe jaar voor de deur, een mooie uitdaging. Vanaf deze plek wil de SP Bernheze daarom iedereen een goed en gezond 2019 toewensen.

Team SP Bernheze

 

Reactie toevoegen

U bent hier