h

SP: Blijvende steun voor sportclubs en verenigingen

6 januari 2018

SP: Blijvende steun voor sportclubs en verenigingen

Foto: Wim Roefs

In Bernheze zijn veel sportclubs en verenigingen actief. Vooral voor jongeren is aansluiten bij een club of vereniging belangrijk. De SP Bernheze wil jeugdleden van clubs en verenigingen actief blijven steunen. Steunen middels een jaarlijks subsidie per jeugdlid om contributies laag te houden. Een beleid dat zich de afgelopen jaren bewezen heeft. Na 15 maart 2018 (verkiezingen gemeenteraad) wil de SP deze subsidie overeind houden. De SP geeft vooraf graag duidelijkheid aan de clubs en verenigingen.

Subsidie jeugdleden clubs

Veel (sport)clubs en verenigingen tellen jeugdleden. Aansluiten bij een (sport)club of vereniging is belangrijk voor de ontwikkeling van jongeren. De SP wil dat blijven stimuleren door de kosten laag te houden. Clubs en verenigingen in Bernheze ontvangen een jaarlijkse subsidie per jeugdlid. In financieel moeilijke tijden bleven de clubs en verenigingen die subsidie ontvangen. Op die manier kunnen contributies laag gehouden worden voor de jeugdleden. Deelname aan een (sport)club of vereniging blijft zo toegankelijk voor iedereen. De SP Bernheze wil deze subsidiering in stand houden. Het is een van de punten uit het verkiezingsprogramma 2018-2022 van de SP. Op 21 maart 2018 kiest Bernheze een nieuwe gemeenteraad. Een keuze voor de SP, is een keuze voor samen sterk zijn in een zelfstandig Bernheze. Zorgen dat iedereen mee kan blijven doen; bij een (sport)club of vereniging. Op die manier leren kinderen op speelse wijze samen dingen te doen. Samen winnen, samen verliezen, samen iets bereiken. De basis voor een sociale samenleving. Kies daarom 21 maart voor de SP

Cor van Erp

Fractievoorzitter SP

Reactie toevoegen

U bent hier