h

SP: Geen bijdrage in de WMO zorg!

9 september 2017

SP: Geen bijdrage in de WMO zorg!

Foto: Wim Roefs

De SP Bernheze wil af van de eigen bijdrage in de WMO zorg. Voor mensen met een minimum inkomen is een eigen bijdrage een drempel. De broodnodige zorg wordt dan vermeden. (zorgmijden) Vanwege de eigen bijdrage vragen mensen de nodige zorg niet aan. Dat is slecht. Iedereen die WMO zorg nodig heeft, moet drrempelloos WMO zorg krijgen. Daar past geen eigen bijdrage. Dat moet naar nul Euro.

Eigen bijdrage WMO naar nul

Een eigen bijdrage is slecht. Het zorgt ervoor dat mensen met een lage inkomen zorg gaan mijden. Door de extra kosten (de eigen bijdrage) neemt iemand de noodzakelijke zorg niet. Triest vindt de SP, afdeling Bernheze. De SP afdeling Bernheze zal daarom 28 september 2017 opnieuw vragen om afschaffen van de eigen bijdrage in de WMO zorg. Op 11 september zijn er al vooraf vragen gesteld aan de wethouder die over WMO zorg gaat. Afhankelijk van de antwoorden, zal de SP Bernheze in de raadsvergadering van 28 september voorstellen om de eigen bijdrage in de WMO zorg af te schaffen. Op die manier wordt een belangrijke drempel weggenomen voor mensen die een laag inkomen hebben. Zij hebben het al moeilijk genoeg om de eindjes aan elkaar te knopen. Een klein duwtje in de rug, kan wonderen doen voor deze inwoners. De SP Bernheze wil deze mensen graag van dienst zijn. Alle mensen moeten deel kunnen blijven nemen aan de samenleving. Een eigen bijdrage maakt dat vaak onmogelijk. Dus weg eigen bijdrage WMO.

Jan Prinsen

SP Maatschappelijke Zaken

Reacties

Super goed. Alle eigen bijdragen moetenworden af geschaft. Op ziekte en gebrek mag geen straf staan. Nu is het wel zo. Je wordt door de overheid gestraft wanneer je ziek bent en/of hulp nodig hebt.

Reactie toevoegen

U bent hier