h

SP: Kindpakket Bernheze onmisbaar

3 juni 2017

SP: Kindpakket Bernheze onmisbaar

Foto: Jan Raaimakers

De SP Bernheze heeft op 1 juni opnieuw het kindpakket aan de orde gesteld. Wat is het kindpakket? Het kindpakket betreft een loket waar alle regelingen voor kinderen, die opgroeien in gezinnen met een laag inkomen, aangevraagd kunnen worden. Opgroeien in armoede verlaagd kansen van kinderen op een goede opleiding. Zij lopen het risico om later ook geconfronteerd te worden met armoede. Een cirkel die doorbroken moet worden vindt de SP Bernheze. Dat kan door te gaan werken met het kindpakket.

Zorgen voor kinderen

Het Kindpakket is een verzameling van regelingen, die kunnen helpen bij het gezond en veilig laten opgroeien van kinderen. Kinderen kunnen met deze regelingen bijvoorbeeld sporten, hun verjaardag vieren of naar school fietsen. In Bernheze wil de SP dat kinderen gezond en veilig opgroeien. Soms is daarbij een handje hulp nodig. Een Kindpakket biedt  financiële ondersteuning voor meerdere activiteiten als sporten, vrije tijd, verjaardag, openbaar vervoer, peuterspeelzaal. Alle mogelijke vergoedingen kunnen handig verzameld worden in het Kindpakket. Op die manier hebben hulpverleners samen met de ouders één loket waar ze terecht kunnen. De kinderen uit de gezinnen met een laag inkomen, worden zo optimaal geholpen. Men hoeft niet langs verschillende loketten, met het risico iets te missen wat van groot belang is voor een kind. Kinderen kansen ontnemen door armoede is het laatste wat de SP Bernheze wil. Kinderen zijn kwetsbaar en door tijdig te helpen wordt een uitzichtloze situatie voorkomen. Laten we er snel werk van maken in Bernheze.

Cor van Erp

SP Bernheze

Reactie toevoegen

U bent hier