h

SP: Vooruitkijken naar 2018

20 mei 2017

SP: Vooruitkijken naar 2018

Foto: Jan Raaimakers

Het  perspectief 2018 voor Bernheze. Een aanvaardbare lastendruk in het vooruitzicht voor de inwoners. De sterkste schouders blijven de zwaarste lasten dragen. De lasten voor onze huurders (vaak mensen met een kleine beurs) behoren tot de laagste in het land. Sociaal, zoals de SP dat graag ziet. Daar zijn we trots op. Mensen met de kleine beurs worden ontzien in Bernheze. Chapeau.  Wat gaan we de komende tijd doen? Grote projecten uit het verleden, die veel aandacht en de nodige financiën zullen opeisen.

Zelfstandig besluiten

Na een jaar stand-still (2015) en een jaar van voorzichtigheid (2016) kan Bernheze nu investeren in de kernen.  De dorpscentrums van Heeswijk-Dinther, Nistelrode en Heesch worden aangepakt. Hier staat € 11.000.000,-- voor klaar de komende jaren. Uit het verleden ligt er nog een dossier dat een flinke wissel  op de financiën zal trekken. De naderende ontknoping van Heesch-west. Dit wordt door een ontwikkelgroep gedaan, maar wel voor rekening en risico van o.a. Bernheze. Hier is veel geld mee gemoeid. De totale exploitatie gaat uiteindelijk over meer dan 150 miljoen Euro. Komt al dat geld nog ooit terug? De geluiden om nu Brabant-breed na te denken over ontwikkellocaties voor bedrijventerrein, brengt een nieuwe kijk. Gaat Heesch-west wel door? Of. Gaat een denktank aan de slag met ideeën voor alternatief gebruik? Een energiepark, woon-werk combinaties of zelfs bosbouw? De SP blijft zich verder in 2018 sterk maken voor Social Return. Zo krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kans om mee te doen in de maatschappij.

Cor van Erp

Fractievoorzitter SP

Reactie toevoegen

U bent hier