h

SP: De Maashorst een landschap van allure

13 mei 2017

SP: De Maashorst een landschap van allure

Foto: Jan Raaimakers

Bernheze is gelegen aan de rand van het prachtige natuurgebied De Maashorst. Het grootste natuurgebied van Brabant. Dit gebied is prima geschikt om lange wandelingen of fietstochten te maken. Of gewoon om lekker uit te rusten op de heide of bij de grindafgravingen. Door de rust en het hoogteverschil in het gebied komen er nog dassenburchten voor. Er lopen kuddes Schotse Hooglanders, enkele Wisenten en schapen in de begrazingsgebieden.

 

Maashorst Natuurcentrum Slabroek

Waar kunnen kinderen, hun (groot)ouders, vriendjes en vriendinnetjes, ooms, tantes die wel eens de natuur in willen allemaal heen? Naar Natuurcentrum Slabroek, hét informatiepunt van natuurgebied De Maashorst. Er is altijd wel een tentoonstelling te zien, een speelterrein voor de kids of hapjes en drankjes voor de bezoekers. Voor iedere bezoeker zijn ontdektassen te huur en een gids kan u alles vertellen over mooie fiets- en wandeltochten. De kleinsten vinden het Kabouterpad prachtig.  Verder zijn er zes recreatieve entrees/poorten in de Maashorst: Het Bomenpark Heesch, De Heische Tip in Zeeland, Natuurpoort De Kriekeput in Herpen, De Heidebloem in Schaijk, De Mastworp in Uden en Hoessenbosch te Berghem

Zo ‘n recreatieve entree/poort vormt de ingang van het gebied en is het startpunt voor fiets-, wandel- en ruiterroutes. Liefhebbers kunnen hier volop mountainbiken. De service is gratis en de recreatieve poort zelf is een goed startpunt om het gebied te ontdekken. De SP Bernheze wil de komende jaren volop inzetten op door ontwikkelen van dit prachtige natuurgebied. Samen genieten.

Jan Prinsen

SP Maatschappelijke Zaken

Reactie toevoegen

U bent hier