h

SP: Geen extraatje met Kerst!

17 december 2016

SP: Geen extraatje met Kerst!

Foto: SP

In november bleek dat er op de WMO wederom sprake is van een groot overschot. In totaal is er in 2014, 2015 en 2016 ruim 5,7 miljoen (!!) euro niet besteed aan zorg. Het geld ligt op de plank. De SP wilde een warm gebaar maken naar mensen die Hulp bij het Huishouden (schoon huis) hebben. Een aanbod om, indien gewenst, te kiezen voor een grote schoonmaakbeurt voor de woning. Dat komt er immers niet van bleek uit het BMC rapport van april 2015. Helaas ging de gemeenteraad niet mee met het SP voorstel. Enkel de collega’s van het CDA steunden het voorstel.

Ernstig teleurgesteld

De SP Bernheze is ernstig teleurgesteld. Teleurgesteld omdat op een overschot van 5,7 miljoen euro er geen € 65.000 euro afkon voor de meest kwetsbare mensen in de samenleving. Mensen die voor een schoon huis afhankelijk zijn van de WMO. (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) Door grote kortingen op de schoonmaakuren worden woningen niet meer grondig gereinigd. Ontkalken, gordijnen wassen en dergelijke zaken blijven achterwege. De SP wilde daarom de grote reserve van 5,7 miljoen euro voor een luttel bedrag aanspreken. Dit om al deze kwetsbare mensen en grote schoonmaakbeurt aan te bieden voor het huis. Dat zou een mooi gebaar zijn voor de kerstdagen. Maar de realiteit was anders. Elf van de 19 aanwezige raadsleden waren tegen het voorstel. Daar kunnen onze kwetsbare ouderen het dan mee doen.

Fijne dagen

De SP Bernheze wenst alle inwoners fijne feestdagen en een goed en gezond 2017.

Cor van Erp

Fractievoorzitter

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier