h

SP: Begroting 2017 met lagere lasten

5 november 2016

SP: Begroting 2017 met lagere lasten

Foto: Geert van der Wielen

Op donderdag 3 november jl. besprak de gemeenteraad de begroting voor 2017. De SP diende mede een voorstel in om de lasten voor de inwoners te verlagen. De OZB stijgt minder dan gepland! Maar belangrijker. Er komt een gedegen onderzoek naar de overschotten in het sociaal domein. De SP is er zeer blij mee. Het komende jaar kan een mooi jaar worden.

Begroting 2017

In 2017 kan Bernheze doorgaan met investeren. Wel op een verantwoorde wijze. Niet alles kan tegelijk. Bernheze moet kijken naar de portemonnee. Dat moet u thuis ook. De WMO baarde de SP wel zorgen. Steeds bleef er veel geld over. Krijgt iedereen wel de juiste zorg, vroeg de SP zich vanaf eind 2014 al af? Nu zijn we zover dat er onderzoek komt naar de zorggelden. Kunnen alle inwoners van Bernheze volwaardig deelnemen aan de samenleving, zoals de WMO immers beoogt? Voor april 2017 is het onderzoek klaar en krijgen we serieus antwoord op de vele vragen. De SP wilde voor 2017 de OZB beperkt laten stijgen en diende een voorstel daartoe mede in. Het voorstel is aangenomen. Ondernemers en woningeigenaren hebben een mooi voordeeltje. Nu het kan, gebeurt het ook.

Heesch-west

Zijn er geen zorgen dan? Zeker wel. De SP benoemde opnieuw de problematiek rond het geplande bedrijventerrein Heesch-west. Een nieuwe afboeking van zeker 3 miljoen euro voor Bernheze is al aangekondigd. Dit varkentje is nog lang niet gewassen.

Cor van Erp

SP Bernheze

Reactie toevoegen

U bent hier