h

SP: Nu starten met bouw huurhuizen

1 oktober 2016

SP: Nu starten met bouw huurhuizen

Foto: Jan Raaimakers

Wonen is belangrijk voor iedereen. Arm en Rijk. Mensen met genoeg geld regelen het wonen probleemloos zelf. Daar heeft de SP geen zorgen over. Lage rente, dus goedkoop lenen. Maar veel mensen kunnen geen hypotheek krijgen. Zij zijn aanwezen op een sociale huurwoning. Juist deze groep van inwoners heeft hulp nodig. Een extra aanbod van goedkope huurhuizen. Daar wil de SP per direct op inzetten.

Sociale huur

Woningcorporaties moeten ten minste 80% van de vrijgekomen sociale huurwoningen toewijzen aan huishoudens met een gezamenlijk verzamelinkomen tot € 34.911 (prijspeil 2015). Maar die goedkope sociale huurwoningen moeten er wel zijn! Daar ontbreekt het helaas aan. De laatste 8 jaar is er te weinig sociaal gebouwd in Bernheze. Een doorn in het oog van de SP Bernheze. Vandaar dat de SP versneld aan de slag wil. Voor 1 januari 2018 moeten de eerste 50 sociale huurwoningen er staan. Dat is van groot belang om de wachtlijsten voor een huurhuis eindelijk aan te pakken. Hier zullen maatregelen voor nodig zijn. Het is kennelijk niet aantrekkelijk genoeg voor de woningbouwcorporaties om sociale huurwoningen te bouwen. Anders waren die er reeds lang geweest. Een stuk van de verantwoording zal de gemeente moeten nemen. Mogelijk zoeken naar nieuwe investeerders? Zorgen dat er iets aan de rentabiliteit voor de investeerder gedaan wordt?

Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Op donderdag 6 oktober neemt de gemeenteraad een besluit hiervoor. Let dus goed op!

Toon van Vugt

SP Ruimtelijke Zaken

Reactie toevoegen

U bent hier