h

SP: Geef uw mening over het AZC voor 500 vluchtelingen

23 januari 2016

SP: Geef uw mening over het AZC voor 500 vluchtelingen

Foto: Jan Raaimakers

De SP Bernheze roept iedereen op die op maandag 25 januari 2016 niet in de gelegenheid is om in te spreken over het mogelijke AZC in Heesch een schriftelijke reactie aan de SP Bernheze te versturen. De SP Bernheze ziet dit voor de inwoners van Heesch/Bernheze als een mini-referendum. Bij de supermarkten konden we niet instaan voor de veiligheid van de SP enquêtegroep.  Maar hiermee biedt  de SP Bernheze de inwoners van Bernheze de kans om hun mening door te geven. U mening telt bij de SP!

Reageer altijd!

Op maandag 25 januari 2016 vanaf 18.30 uur kan er ingesproken worden op het gemeentehuis. Aanmelden was wel noodzakelijk. Legitimatie bij binnenkomst is verplicht. De inspraak gaat over de mogelijke vestiging van een AZC voor 500 asielzoekers in Heesch. Ruim 70 inwoners hebben zich aangemeld. Zij maken gebruik van het democratisch recht op inspraak. Maar.

1. Mogelijk bent u op maandag 25 januari 2016 niet in de gelegenheid om in te spreken. De SP Bernheze roept u met klem op om dan een reactie op deze website achter te laten. De SP luistert altijd eerst naar de mensen.

2. Mogelijk voelt u zich niet voldoende op u gemak bij inspreken. De SP kan zich dat heel goed voorstellen. Zo 3 minuten achter een spreekgestoelte staan is best eng. Maak ook dan gebruik van de mogelijkheid om een bericht op deze website achter te laten.

De SP Bernheze stelt de mening van iedereen zeer op prijs. Laat de SP a.u.b. weten hoe u denkt over de vestiging van een AZC voor 500 vluchtelingen in Heesch. Op 4 februari 2016 zal de gemeenteraad daarover een besluit nemen. Laat u geluid niet verloren gaan.

3. Mocht u aangemeld zijn om  in te spreken, maar uw verhaal niet in 3 minuten kunnen vertellen. Dat kan de SP zich goed voorstellen. Zet dan uw gehele  inbreng  a.u.b. eveneens op deze website van de SP Bernheze. De SP wil graag alle informatie verzamelen.

De SP Bernheze is zeer benieuwd naar alle reacties.

Reacties, waarin beledigende taal of scheldwoorden gebruikt worden, staat de SP Bernheze niet toe. Deze worden verwijderd.

Cor van Erp

Fractievoorzitter SP Bernheze

Jan Raaimakers

Afdelingsvoorzitter SP Bernheze

 

Reacties

Beste SP Bernheze,
Ik hoop echt ten zeerste dat er in Heesch geen AZC komt.
Ik hoop dat wij bewoners gehoord worden. Wij willen het dorpsgevoel bewaken en sinds het nieuws binnen gevallen is, is daar in de verste verte geen sprake van.
Ik kan heel veel redenen op schrijven, maar deze zijn al meer dan bekend. Ik wil me niet onveilig gaan voelen in mijn eigen thuis. Ik wil mijn kinderen niet in extra bescherming opvoeden! Juist daarom gekozen voor het mooie Heesch. Ik smeek u bijna om tegen te stemmen! Bedankt voor deze mogelijkheid!
Ik hoop dat we gehoord worden.
Met vriendelijke groet,
Danielle van Dinther

Niet doen is veel te groot en veel te langdurig.
Beter op meerder locaties in Bernheze kleinschalige opvang regelen .
Er komt hier geheid rotzooi van de inwoners pikken dit niet en is ook heel begrijpelijk .
Dus.........

Hallo bij deze ben ik er niet mee eens helemaal geen asielzoekerscentrum niet een paar want dat is te veel al. Ben totaal niet tegen buitenlanders mijn moeder woont precies tussen alle verschillende soorten in 1 blok er zitten er gewoon al teveel daar gaat het om mensen krijgen hun huizen niet meer verkocht, vrouwen durven niet op straat meer, kinderen moeten na school worden gebracht met auto, mensen zijn er niet mee eens en dat kan ik heel goed indenken er gebeurd veel te veel te laatste tijd Heesch is een dorp waar momenteel al veel buitenlanders wonen en genoeg is genoeg. Denk toch eens aan onze toekomst mensen willen al verhuizen terwijl ze altijd graag in Heesch hebben gewoond dat is toch niet meer normaal. We zitten er ook precies tussen in en als het nu een opvang was voor een tijdje nee een centrum. En ze bouwen te weining voor de starters want er willen meer mensen een huisje als dat ze het bouwen kijken ze ook niet na toch? Wij moeten ook al op ons geduld wachten. Ik denk dat er problemen van komen mocht het doorgaan. Hoop dat er na het volk geluisterd word en dat er niet in Heesch wat komt

laten we het debat voeren.
Laten we vluchtelingen verdelen over de kernen.
Ik praat over vluchtelingen! Geen gelukszoekers of mensen die niet tot die catogorie vluchteling horen.
Als dit kan worden gegarandeerd er duidelijk kan worden gecommuniceerd dat dit ook echt het geval is lijkt me dat dit echt wel draagvlak kan krijgen, ook bij de nee stemmers.
Minder vluchtelingen em verdelen over de kernen, dat is eerlijk en sociaal.
Maar 500 voor 10 jaar is toch echt een brug te ver!!

Nog een keer mijn ernaar,mijn vertrouwen in vluchtelingen en vluchtelingenwerk is weg.Ik heb buren gehad vluchtelingenwerk vraagt aan mij om ze te helpen.en dat heb ik gedaan of het mijn familie was,en ze maken daar dan ook echt gebruik van,en lijken je daar dankbaar voor te zijn,maar intussen liggen en bedriegen ze je,en dat met zoveel vluchtelingen in dit dorpje Heesch,voel je je vluchteling in je eigen dorp. Mijn verhaal is te lang om het allemaal op papier te zetten,maar ik ben tegen

Naar aanleiding van de vele discussies ben ik van mening dat we wel vluchtelingen moeten opnemen, dit naar evenredigheid, dat wil zeggen: evenredige verdeling over gehucht, dorp ,stad ,wijk Nederland , en alle landen van de EU, m.a.w. Niet dat de paradijzen zoals Nederland "gekozen" kunnen worden, toewijzen! En voor Heesch geld dus veel te veel en veel te lang verdeel 100 over de 5 kernen das 5 x20 of evenredig naar grootte van t gehucht, dorp

500 is teveel en 10 jaar te lang
brengt teveel onrust en kosten met zich mee die ze beter aan goede zorg voor onze ouderen kunnen besteden is mijn mening

Waarom ik tegen ben op een AZC!! omdat ik vind dat deze mensen niet in Nederland thuis horen, de grote meerderheid wil alleen maar komen profiteren, en in Nederland zelf is al meer dan genoeg ellende met armoede, ouderen die de zorg niet krijgen die ze nodig hebben, afbraak van de zorg, afbraak van werkgelegeneheid voor jongeren en ouderen. Dat vind ik belangrijker dan een groep mensen binnenhalen die onze normen en waarden niet eens probeer te accepteren, maar ons hun normen en waarden wil opdringen, en deze regering keurt 't allemaal goed wat zijj doen!! Ik wens niet verkracht te worden door een Moslim man die mijn vrouw zijn niet accepteerd of mijn westerse vrijheden niet wil accepteren ............ Ik wil dat mijn zus aan 't werk kan, niet dat een of andere getinte gek haar baantje krijgt, waardoor zij in de armoede dreigte weg te zakken ............ Ik wil dat mijn ouders (mochten ze nog in leven geweest zijn) in een bejaardenhuis terecht kunnen, en niet dat daar asielzoekers in die kamers of huizen terecht komen, ik wil dat ouderen en chronisch zieken de zorg krijgen die ze nodig hebben, en niet dat wij met zijn allen betalen voor de zorg die de asielzoekers krijgen .................. en dan weet ik heus wel dat zij aan het meeste geen schuld hebben, maar ze weten donders goed dat zij dat hier allemaal krijgen, en dat ze daarvan willens en wetens komen profiteren, ons hun geloof opdringen, dat neem ik ze wel kwalijk. Ieder die zich hier gewoon aanpast, onze normen en waarden respecteerd, heb ik geen probleem mee, alleen wel als ze in deze grote aantallen binnenkomen. Eisen gaan stellen, zoals beter eten, betere huisvesting etc. terwijl er meer dan genoeg daklozen supergelukkig zouden zijn met het eten dat zij krijgen en dat dak boven hun hoofd!!!

Verspreid ze allemaal.over heel.heesch, en niet.met500 stuks een hoopje opelkaar.binnen 5jaar Nederland spreken, werken zoals.elke.nederlander, en paspoort inleveren en aanpassen aan de samenleving

Bij deze wil ik laten weten dat ik GEEN AZC wil in heesch.
En al helemaal niet zoveel en zolang!
De B&W doen dit alleen maar voor het financielle voordeel wat dit met zich mee brengt. 9 van de 10 zullen niks toevoegen aan de maatschappij.
En wat doen al de eenzame mannen hier? Dat ze maar terug gaan en vechten voor hun eigen land!!

ik ben tegen een AZC in heesch en wel om de volgende redenen.
-500 is sowieso te veel en 10 jaar is ook veel te lang.
- de kans is groot dat er grotendeels mannen komen te zitten die het dorp een stuk onveiliger zullen maken.
-ik vindt dat alle vluchtelingen opgevangen dienen te worden in hun eigen regio, met hun eigen cultuur, gebruiken en normen en waarden.
- de locatie is een mooie stukje natuur dat voor deze reden niet verloren mag gaan.
- heesch heeft al een aantal gezinnen opgevangen in bestaande bebouwing en daarmee dragen we ons steentje al bij.

Wij zijn tegen de komst van een AZC in Heesch. Het baart ons grote zorgen over de veiligheid van onze eifen inwoners van Heesch, de kinderen die alleen fietsen in de buurt, etc. etc. Naar onze mening is een aantal van 500 ook veel te veel en 10 jaar is TE lang.

Wie net als ik voor oorlogsgeweld moest vluchten( september 1944) kan zich de angst en de onmacht van vluchtelingen voorstellen!
Ik pleit voor begrip en medeleven in plaats van hardvochtig afwijzen

De gemoederen worden er niet rustiger op: mensen krijgen het gevoel dat er niet geluisterd word en dat alles al beslist is vooraf! 500 is teveel, 10 jaar te lang. T.o.v andere steden/gemeentes is dit teveel voor n hecht dorp als Heesch. Begin eens met 150/200 dat is al een hele impact. Voor bv 5 jr met plicht de Nederlandse taal te leren en ingezet te worden als vrijwillger.

Klaar ben ik. Klaar met de politiek. Om te beginnen met de landelijke politiek. Sinds het kwartje van Kok wordt er volop geloegn en bedrogen. Afspraken niet nagekomen, verkiezingsbeloften al binnen een dag na de verkiezingen ingetrokken. Het een na het ander bewindslied moet met de staart tussen de benen afscheid nemen o.a. vanwege onjuiste en/of onvolledige informatie aan de kamer. Kijk naar de Van de Steur; zit er als opvolger van iemand die juist om die reden weg moest, en presteert het om binnen het jaar zelf drie maal opzettelijk - da’s het ergste van alles – op dat vlak in de fout te gaan. Maar inmiddels is dit zo gewoon dat hij gewoon mag blijven. Normen vervagen.
Asielzoekersproblematiek waarvan gezegd wordt dat er door de landelijke regering een puinhoop van is gemaakt. Niets is echter minder waar. Het woord ‘gemaakt’ impliceert dat er iets gedaan is. Er is NIETS gedaan. Men heeft het een puinhoop laten worden! In Den Haag is ‘regeren is vooruitzien’ vervangen door ‘ogen dicht en hopen op ’t beste’. Maar dat gaat niet goed; daar krijg je botsingen van. In Bernheze is mbt de asielproblematiek hetzelfde aan de hand. Maar daarover later meer.
De gemeenten moeten de puinhopen van Den Haag oplossen en vangen allemaal verplicht de zogenaamde status- of vergunningshouders op; een goed systeem. Sommige gemeenten willen meer doen. Zo ook Bernheze. Unaniem werd op 1 oktober 2015 de motie aangenomen om tijdelijke opvang in bestaande bouw aan te bieden aan het COA. Dit is nooit gebeurd. Pas op 30 oktober is er voor de eerste keer contact opgenomen met het COA. Maar toen ging het inmiddels over heel iets anders........
B&W stellen dat het COA het aanbod voor tijdelijke opvang heeft afgeslagen en daarna gevraagd heeft om een ‘echt’ AZC. Bovendien, zo stelt de burgemeester, heeft de Regiegroep Noodopvang Brabant Noord – niemand die weet wat dit is, zelfs onze eigen fractievoorzitters niet – gevraagd om een AZC. Dit zou – alle data die ik noem komen uit het eigen chronologisch overzicht van de gemeente van 20 januari jl (overigens de eerste letters op papier over deze materie sinds 1 oktober – bijna 4 maanden zonder info - ) op 16 oktober gebeurd zijn. De brief van deze regiegroep – die onderdeel blijkt uit te maken van de Veiligheidsregio Brabant Noord – is op 16 oktober ontvangen. Maar in deze brief – te vinden in de archiefstukken van de afzender, de Veiligheidsregio, niet bij de gemeente – wordt expliciet gevraagd om NOODopvang. Sterker nog, er staat in dat als de gemeente noodopvang aanbiedt, de druk en bezetting bij bestaande AZC’s wordt ontlast.
Op 23 oktober, 7 dagen na de brief van de regiegroep, biedt B&W spontaan 5 hectare aan de Regiegroep aan. In die 5 werkdagen heeft B&W de gehele gemeente kunnen inventariseren; op zich een prestatie van formaat. Zoals gezegd is er dan op 30 oktober voor de eerste maal contact met het COA. Belangrijk: de motie is dus in zijn geheel NIET uitgevoerd. Er is – in tegenstelling tot de mondelinge uitspraak van de burgemeester – door NIEMAND aan Bernheze gevraagd om een AZC. Alleen noodopvang. Daarmee had overigens de motie perefct ingevuld kunnen worden.
We schrijven 30 november als fractievoorzitters vertrouwelijk voorgelicht worden. Niet over wat er gebeurd is, maar er wordt gezegd dat het COA de motie van 1oktober heeft afgewezen en daarna gevraagd heeft om een AZC. Beiden dus NIET WAAR. Althans, conform de eigen schriftelijke informatie van B&W. Het gaat inmiddels over 500 plaatsen voor 10 jaar! Meer dan factor 50 tov de intentie van de motie.
Desalniettemin had het de fractieleiders gesierd als ze hevig geprotesteerd hadden tegen het opfrommelen en weggooien van de motie. En de discutabele deal met het COA direct hadden geblokkeerd. Ze waren allen ‘met stomheid geslagen’, maar hebben – muv van de VVD – niet geprotesteerd. In mijn ogen laf. En schandalig.
Boven op dit alles – en ik zei eerder ‘daarover later meer’ – het gebrek aan vooruitzien, het gebrek aan visie bij B&W. Tegenwoordig wordt alles – ook zaken waarvoor dat eigenlijk helemaal niet kan – langs de economische meetlat gelegd; zorg, gezondheid enz. Maar niet een AZC. De regio Bernheze staat tov een veder groen gekleurde Nederlandse kaart in het rood mbt de woningmarkt. Het behoort tot de 10% zwakste broeders in heel Nederland mbt . Een feit waar dit college niet voor verantwoordelijk kan worden gehouden. Maar.......door de vestiging van een AZC van 500 man voor 10 jaar blijkt na contact met diverse lokale en niet-lokale amkelaars de kapitaalvernietiging van onroerend goed voor in elk geval een deel van de inwoners van Bernheze minimaal 10 miljoen euro. En waarschijnlijk een veelvoud daarvan. Heesch wordt van rood op de kaart donkerrood.
Maar daarmee zijn we er nog niet. Met de voorbeelden van o.a. Geldermalsen en Steenbergen in het achterhoofd had men kunnen voorzien dat bij het gekozen – ver ondermaatse – communicatietraject, de protesten zeer hevig zouden worden. De daarmee gepaard gaande negatieve publiciteit tot ver in het buitenland toe kost ook miljoenen. Er is geen welnadenkend mens dat er nu nog over piekert om tussen de Tokkies in Heesch te gaan wonen! En pats: donkerrrod wordt paars. Dank u wel college. In het bedrijfsleven wordt je voor zulke zaken op staande voet ontslagen. Met daarbij nog een gerede kans dat u hoofdelijk aansprakelijk bent er boven op. Ook is er in Heesch een onplezierige tweedeling tussen de twee kampen ontstaan. Als de wonden al gaan helen, zal het veel tijd vergen. Ook daarvoor mijn oprechte dank.
Had toch nagedacht! Had vooraf overlegd! Er lag een unieke kans. Een unieke kans om SUPERPOSITIEF ipv SUPERNEGATIEFin de wereldpers te komen. ‘BERNHEZE IS DE EERSTE GEMEENTE IN EUROPA DIE BEWONERS MIDDELS EEN BINDEND REFERENDUM OVER DE INVULLING VAN ASIELZOEKEROPVANG LAAT BESLISSEN’. Dat was een andere Nieuwsuur uitzending geworden dan we nu gezien hebben. En iedereen zou hier willen wonen; wat ’n gemeente! Wat een bestuur! Die weten hoe het moet! We zouden op slag van rood naar donkergroen zijn gegaan.
Ook de organisatie van de info avonden – niet goed werkende aanmeldingssite - zonder partijen als omwonenden, omwonenden van andere AZC’s, niet voorbereid zijn op grote aantallen aanmeldingen, niet bereid zijn om alle Heeschenaren te informeren, overige kernen uit te sluiten, mensen die geweigerd werden - , de hoorzitting op maandag – op een communicatief sneaky moment (vrijdagavond om 18:30uur) de spreektijd inkorten met 40% en het mogelijk illegale protestverbod, getuige van minachting van een democratisch proces en van de inwoners.

Nee

Ben het volledig met vorige reactie eens, heb daar niks aan toe te voegen.

Zoals velen met mij, ben ik tegen de komst van een AZC in Heesch. Natuurlijk moeten mensen in nood geholpen worden, maar velen vragen zich af hoe groot de nood bij de huidige asielzoekers is.

Onderstaand stukje is zeer verhelderend:
http://m.limburger.nl/cnt/dmf20160108_00005772/deze-mifratie-is-een-aanval-op%20onze-welvaart

Beste SP
Hierbij wil ik u meedelen dat een azc in heesch en elders in het land geen oplossing is . Het cultuur verschil is te groot en de normen en waarden verschillen teveel en deze mensen laten intergreren of inburgeren zal nooit goed gaan , dus zou ik eerder kiezen voor opvangen in eigen regio .
Ik ben donderdags naar de infomarkt geweest en heb daar niet het gevoel gekregen dat de bestaande veiligheid gecontinuweerd kan worden, en waar u misschien nog niet aan gedacht heeft zijn landbouwers , loonwerkers , wandelaars ect. ect. verder het buitengebied in waar hogere gewassen (mais, hennip, graan) de visuele sociale controle belemmeren van elkaar.
10 tot 20 jaar geleden is het beleid ook in de woonwagenkampen veranderd door deze teverkleinen waardoor er meer controle over kwam en beter te handhaven zijn, nu wil b&w 500 asiel zoekers bij elkaar gaan zetten met 3 of 4 verschillende geloofsovertuigingen wat volgens vluchtelingen werk niet een beste keus is wat ik vernam.
Aanstonds géneer ik me als heeschenaar over de uitvoering die nu op ons gehanteerd word door b&w en zeker door de politieke partijen en wethouders die door burgers verkozen zijn om maar snel een azc te crëeren ,niet om mensen te helpen , maar door de lasten van eerder verkeerd gemaakte keuzes te dragen (o.a. Waalbos), de mentaliteit is hier dus verkeerd gegaan waardoor heesch wereld beroemd wordt . De mensen in heesch en elders ook willen dit niet.
Ik ben geen voorstander van geweld en of demonstraties maar wat rest een mens als er op deze manier vannuit gemeente en politiek zo een beleid vast gesteld moet gaan worden.
Ik ben ondernemer in heesch en als ik op deze manier met mijn klanten om zou gaan dan denk ik dat ik het einde van ons bedrijf in zicht zou hebben , sterker nog ,we zouden het einde van het jaar niet halen , helaas , wij hebben ook verplichtigingen
M.vr.gr.
E. Verstegen
Heesch

Eindelijk een partij die wil luisteren , of is dit ook zogenaamd een spelletje .. Nee tegen azc , 500 teveel 10 jaar veels te lang . Redenen genoeg in de verhalen en media van de inwoners . Sp denk als jullie niet luisteren en niets doen , jullie je eigen graf aan het graven zijn . Dan is het klaar, gaan de inwoners wel op een andere partij stemmen , denk daar maar eens over na !!! Luister naar de inwoners en niet naar het coa ...

500 teveel 10 jaar te lang verdeel ze over de 5 kernen van Bernheze dan zal er zeer zeker minder weerstand zijn. Kan dit NIET dan afblazen die handel. Dit is een dorp met nederlandse cultuur dit laten wij niet afpikken doot de COA. Heesch moet blijven zoals het is rustig en gemoedelijk zonder groot azc

Nee, geen azc in ons mooie Heesch!
Wij een gezin van 5 ras echte Heeschenaren zijn tegen de komst van een azc! Wij hebben ook totaal geen vertrouwen meer in het gemeentebestuur, en al helemaal geen vertrouwen meer in burgemeester Marieke Moorman!!!! Wij willen zelfs dat het hele zooitje opstapt. Liever vandaag nog dan morgen! Met jullie achterlijke ideeën en plannen. Jullie gemeente bestuur zijn verantwoordelijk van alle onrust hier in Heesch. JULLIE en niet de burgers die jullie afschilderen als grote criminelen en barbaren!! Jullie zijn degene die de inwoners aan de kant zetten, jullie zijn degene die niet luisterd naar wat Heesch wil, jullie hebben dit allemaal veroorzaakt die woede en boosheid bij het volk! Jullie hypocriet egoïstisch bestuur! Bah geen goed woord meer voor jullie over. GEEN AZC IN HEESCH, EN B EN W WEG ERMEE!!!!!

Nee geen azc,
Geen azc in Heesch en B en W weg ermee!!
Wij hebben totaal geen vertrouwen meer in de gemeentebestuur van Heesch!! Zet ons volk van Heesch weg als barbaren! NEE

NEE

Ik weet inmiddels ook niet meer wat er nog over te zeggen valt. Mijn hart huilt om uitspraken op Facebook en de angst die we toelaten bij onszelf. Ik weiger in angst de toekomst tegemoet te zien en ik weiger mijn kinderen dit mee te geven. Ja, wij vinden het ook lastig en natuurlijk laat ik me af en toe ook beïnvloeden door mediaberichten. Maar steeds probeer ik bij mijn eigen gevoel hierover te blijven en dan zeg ik, welkom aan alle vluchtelingen. Dit gezegd hebbende hoop ik wel dat de lokale en landelijke politiek ons gaat helpen met een andere mindset. Wat kunnen we met zijn allen doen om sterk te blijven en te blijven geloven dat wie dan ook nooit onze vrijheid en veiligheid "af zal pakken". Betere verdeling kan ik mij in vinden. Als is het maar voor het gevoel van veiligheid voor iedereen in ons dorp, dat lijkt mij namelijk ook iets waar niet aan voorbij gegaan dient te worden. Al het geweld en alles waar ik mij voor schaam als Heschenaar komt voort uit angst of idiote relschoppers. Ik hoop van harte dat morgen een stap in de "goede richting" zal zijn. En ik hoop, mocht ons land ooit overstromen of in weet ik wat voor noodsituatie komen, dat wij ook ergens terecht kunnen.

AZC weg ermee. Bouw ze maar op plaatsen waar ze ruimte hebben. Niet tussen ons. Burgers

Ik zeg nee de inpact voor heesch is te groot
Je kan zo'n stuk toch niet verkwanselen.

Ons mooie dorpje Heesch moet zo blijven. Geen azc of althans niet op dit formaat 500 is teveel en 10 jaar zeker te lang. Ik zeg NEE tegen een azc

Het is wel duidelijk dat we niet zitten te wachten op zon grote verandering in heesch .
Ik heb zel kinderen die dagelijks naar school fietsen en die ik bij de komst van een azc niet meer met een gerust gevoel durf te laten fietsen als de meiden in de winter maanden in het donker langs komen ben ik er niet erg gerust op
We vinden het dan ook dat jullie het niet door moeten laten gaan voor het dorps gevoel van heesch en de veiligheid van onze kinderen
Zon grote groep heeft een veel te grote inpact op heesch.
Dan is het ook nog zo op de plaats waar ze het willen maken is een fiets route van alle kinderen uit vinkel en heesch die naar scholen moeten in oss
Het is onverantwoord van de gemeente om daar zoiets te gaan realiseren.
Ik zeg dat ook nee tegen een zo groot azc ..
Verdeel het in kleine groepen om toch aan de verplichtingen te voldoen maar wel om het overzichtelijk te houden .
Als we er maximaal 100 opvangen in bernheze dan heeft dat al een hele inpact
Ook kan dit voor kortere periodes want die vluchtelingen mogen toch niet langer als een jaar blijven in een opvang .
Dus ik ben er duidelijk tegen en hoop dat jullie ook denken aan de veiligheid van onze kinderen

Ik heet alle vluchtelingen van harte welkom. Ik schaam me diep voor "mijn volk" , en de haat die wordt verspreid vind ik vele malen verontrustender dan 500+ vluchtelingen bij elkaar. ALS we ze ooit ergens in de toekomst mogen verwelkomen, vrees ik voor de gevolgen.

Beste SP,

U vraagt me naar mijn mening.
Dit is lastig te verwoorden!
van de ene kant hebben we een humaan probleem in de wereld, waarvoor we als mens niet weg van kunnen kijken.
Echter komen met dit probleem, meerdere problemen met zich mee!
Vluchtelingen moeten we helpen, echter volgens mij zijn de meeste mensen die asiel aanvragen geen vluchteling, maar emigrant of gelukszoeker!
Hopelijk heb ik het mis... maar dit is mijn gevoel.... misschien een vooroordeel.....
een AZC van 500 in de kern heesch is te veel! Kunnen we er minder als kern heesch wel opvangen.... wie weet.... ik heb daar niet de kennis voor om daar over te oordelen.

Maar mijn gevoel zegt 0!!!! dus géén!
ik weet niet wat hun achtergrond is.... misschien wel misdadigers die hun paspoort weggegooid hebben....
mogelijk haal je de IS terreur in huis....

deze mogelijkheid dat je terreur in huis haalt kun je als gemeente en COA niet garanderen dat het niet zo is....
dus de veiligheid van je inwoners kun je niet garanderen met de komst van een Azc.
Tevens kun je de veiligheid van evt. bewoners in het AZC niet garanderen, want hier komt natuurlijk een mix van islam geloofsrichtingen en mogelijk ook christenen die de oorlog hier op kleine schaal verder uitvechten.

SP dank voor de mogelijkheid om mijn mening te mogen ventileren!
Deze mogelijkheid heeft de gemeente Bernheze niet geboden.....
de gang van zaken binnen het bestuur van de gemeente ervaar ik als zeer storend en incompetent....

Dit zijn de concequentie van de kortzichtige politiek van VVD-CDA- D66-PVDA en ook van de PVV die denken dat met geweld en bommen de div belangen het beste kunnen worden behartigd.
Geweld dat alleen maar meer geweld oproept en niks oplost maar alleen maar de situatie in div crisisregios heeft verslechterd zodat steeds meer gewone mensen hiervoor op de vlucht moeten.
Zij vluchten tot zelfs in Bernheze ,waar nu zelfs de tegenstellingen hierdoor worden aangewakkerd .
Nu pas word duidelijk voor de kiezers waar een stem op de genoemde partijen toe heeft geleid een totaal gereuneerd Nederland waar het op een accoordje is gegooid met de zware criminaliteit en een belastingparadijs is voor het groot kapitaal en de banken overeind zijn gehouden met het belasting geld van de gewone burger.
Dat is Nederland in 2016 waar de zg volksvertegenwoordiger niks meer te vertellen hebben en aan de lijdraad van EU lopen. Alles is verkwanseld
Door de politiek van de laatste 30 jaar .
Ik vind dan ook dat er geholpen moet worden en naar een evenredige verdeelsleutel mensen moeten worden opgevangen door alle gemeente van Nederland
En niet zoals op 4en 5 mei weer herdenken wat massaal op 6 mei weer word vergeten ,dan heeft dat herdenkenken tot weinig geleid .
Dat Nederland zijn sociaal kant laat zien en niet zich laat leiden door dat neo -liberale geleuter waardoor alle problemen zijn door ontstaan

Dialoog en onderhandelingen kunnen dit geweld tot staan brengen en

Dit zijn de concequentie van de kortzichtige politiek van VVD-CDA- D66-PVDA en ook van de PVV die denken dat met geweld en bommen de div belangen het beste kunnen worden behartigd.
Geweld dat alleen maar meer geweld oproept en niks oplost maar alleen maar de situatie in div crisisregios heeft verslechterd zodat steeds meer gewone mensen hiervoor op de vlucht moeten.
Zij vluchten tot zelfs in Bernheze ,waar nu zelfs de tegenstellingen hierdoor worden aangewakkerd .
Nu pas word duidelijk voor de kiezers waar een stem op de genoemde partijen toe heeft geleid een totaal gereuneerd Nederland waar het op een accoordje is gegooid met de zware criminaliteit en een belastingparadijs is voor het groot kapitaal en de banken overeind zijn gehouden met het belasting geld van de gewone burger.
Dat is Nederland in 2016 waar de zg volksvertegenwoordiger niks meer te vertellen hebben en aan de lijdraad van EU lopen. Alles is verkwanseld
Door de politiek van de laatste 30 jaar .
Ik vind dan ook dat er geholpen moet worden en naar een evenredige verdeelsleutel mensen moeten worden opgevangen door alle gemeente van Nederland
En niet zoals op 4en 5 mei weer herdenken wat massaal op 6 mei weer word vergeten ,dan heeft dat herdenkenken tot weinig geleid .
Dat Nederland zijn sociaal kant laat zien en niet zich laat leiden door dat neo -liberale geleuter waardoor alle problemen zijn door ontstaan

Dialoog en onderhandelingen kunnen dit geweld tot staan brengen en

ik zeg ook nee, nee tegen de omvang en ook zeker de duur.
Momenteel wordt er een landelijke discussie gevoerd waar steeds vaker geopperd wordt dat kleinschaligere opvang beter past bij het probleem. Kleinschaligere opvang veroorzaakt minder overlast, verminderd het gevoel van onbehagen bij de bevolking. Maar bevorderd ook zeker de integratie.
Het is zeer onverstandig om nu een lange termijn keuze te maken die 100% haaks staat op deze nieuwe inzichten.

500 is teveel voor een dorp als Heesch maar ook voor geheel Bernheze. Dus ik zou kiezen voor wel hulp bieden maar voor max 250 mensen maar die dan ook echt verdelen over alle deelgemeentes van Bernheze. Ook is 10 jaar veel te lang.

mensen jullie kunnen voor of tegen zijn maar de beslissing is allang genomen door de verraders in het gemeentehuis, er word echt niet door die clowns geluisterd naar de bewoners van heesch, onze aardige burgemeester en haar kruipers in de gemeenteraad willen dat geld hebben wat die opvang hun gaat opleveren, geld waar de gewone burger niets van zal zien, ook krijgen zij niet de asielzoekers in de achtertuin of bij hun in de straat, het enigste wat de graaiende linkse leiding van heesch laat zien is wat hun bazen in den haag in het groot doen, dat is het volk uitpersen , de bejaarden elke jaar dieper de grond in stampen en de asielzoekers voortrekken, er zal pas iets veranderen zodra er iets in den haag veranderd, de opvang in heesch zal niet te stoppen zijn en die gaat gewoon komen , alle 500 en de hele 10 jaar lang, als dat al niet langer zal worden, ze plakken er zo een paar jaar achteraan als het de linkse politiek uitkomt, vergeet niet het geld dat ze verloren hebben op dat industrie terrein wat een grote flop werd en dat moet ergens vandaan komen, willen de mensen dat er iets gaat veranderen moeten ze straks met de nieuwe verkiezingen niet de propaganda leugens gaan geloven die links rond die tijd weer gaat rondgooien, lasten verlaging, meer loon en dat soort onzin maar kies voor de pvv, niet dat ik overal mee eens ben wat wilders roept maar ik wil hem een kans geven om te zien of hij echt voor het volk wil gaan of dat hij alleen groot praat is zoals de rest wat er nu zit
mensen , jullie moeten het zelf weten maar weet wel dat zolang de linkse politiek aan de macht blijft zal er niets veranderen in nederland en zijn wij over 40 a 50 jaar zelf de minderheid in dit land, vergeet namelijk niet uit hoeveel leden hun gezinnen bestaat, we worden gewoon weg gefokt

Voor de goede orde. Heesch wordt bestuurd door: CDA, Lokaal, D66 en de SP. Is dat ook al  links? Volgens mij niet.

Beste SP, zadel Heesch niet op met zo'n enorm AZC. De opdracht was het ondezoeken naar kleinschalige noodoovang geen permanent AZC. College voert dit niet uit, dan moet u het als gemeenteraad toch corrigeren? Allergrootste probleem komt pas in de toekomst; er is straks geen enkele grip meer op. Het COA is zelfstandig bevoegd, de raad staat buitenspel. Als we als gastheer geen inbreng hebben en dit ook langere tijd niet kunnen borgen, moeten we niet beginnen aan een AZC.

Helaas is het een ziekte geworden in Nederland dat Politiek en ook raadsleden niet luisteren naar de bevolking maar partijpolitiek bedrijven over de hoofden van de mensen. Met een AZC en de Islam haalt U alleen ellende in huis. Niet doen, gewoon helemaal geen AZC, laat ze dat maar bij de EU oplossen

Ik ben tegen een AZC in Heesch. Vluchtelingen moeten wel een veilige plek krijgen, maar dat hoeft niet in ons Nederland. En zeker niet in Heesch. En als het dan toch in Nederland moet, dan is er genoeg plek in Nederland waar ze niet door een dorp heen hoeven. De cultuur van deze mensen is dusdanig anders, dat met een aantal van 500 ik mijn kinderen niet meer alleen over straat durft te laten gaan.

200 tot 250 mensen, verdeeld over heel bernheze is het standpunt van de VVD, en ik op dat ook de SP deze mening gaat delen. Zonder opvang slaan we als gemeente de plank mis, maar laten we het daarom meteen goed aanpakken, met kleinschaliger aanpak, naar rato. Het huidige plan is Te Veel, Te Lang. Ook hoop ik dat de financiele consequenties duidelijk worden gemaakt. Ik hoor teveel over boekhoudkundige trucjes vanwege het feit dat De Erven kleiner is geworden dan voorzien. Dit lijkt op het wegmoffelen van een verliespost op de begroting.

Dinsdag 12 januari 2016 zijn de direct omwonenden uitgenodigd door de burgermeester die deelde het college besluit een AZC in te richten voor 500 asielzoekers voor een periode van tien jaar mee.

Ieder weldenkend mens begrijpt dat er asielzoekers moeten worden opgevangen, verder kan een ieder die het nieuws volgt begrijpen dat grootschalige opvang lijdt tot veel commotie, zo ook in Heesch is gebleken de afgelopen dagen. De gevoelens bij veel mensen zijn dat zij niet tegen opvang van asielzoekers zijn maar wel tegen 500 voor een periode van 10 jaar.

De publieke opinie is in beweging op veel fronten wordt gepleit voor een kortdurige opvang, ik noem Burgemeester vd Laan bij DWDD, oud politie commissaris Lex Mellink bij Jinek, Vluchtelingenwerk op NOS teletekst. Het is beter asielzoekers kleinschaliger opvang in alle Nederlandse gemeente dit leidt tot meer draagvlak en wederzijds begrip en een betere integratie.

Gesteld wordt dat het opvangen van de16000 statushouders over de 400 nederlandse gemeente dit 40 personen per gemeente zou zijn. Deze 16000 status opvangen leidt tot meer ruimte in de bestaande AZC. Deze ruimte zou dan benut kunnen worden door de politiek om tot een andere opvang te komen voor asielzoekers dan te blijven kiezen voor grootschalige opvang in AZC’s .

Ik roep de gemeenteraad dan ook op om dit voorstel niet te onder steunen en werk te maken van de opvang van statushouders om op deze wijze de asielproblematiek voort uit te helpen.

Ik hoop dat de raad de mening van veel burgers van Heesch, een kleinschaliger opvang voor een kortere tijd niet naast zich neer legt .

Dank voor de gelegenheid mijn persoonlijke mening te geven - de gemeente Heesch weigert immers het referendum als middel in te zetten om de mening van de eigen burgers te peilen.

Zoals velen lijkt de enige oplossing van het onderliggende probleem een (militair) ingrijpen in de plaats van oorsprong, iets wat door de minder aardolie-gevoelige achtergrond niemand echt na aan het hart lijkt te liggen.

Maar voor de onderwerp "Heesch 500/10" kunnen we kort zijn, dit is gewoon te veel, te lang.

Een kleinschalige, niet gecentraliseerde opvang is bespreekbaar, het voorgestelde getto NIET.

Dit heeft niets te maken met racisme of xenofobie - Heesch heeft uit het nabije verleden ervaring met het op elkaar proppen van "anders-denkenden" en ook dat heeft uiteindelijk geleid tot een de-centrale aanpak (voor degenen welke nog geen 20 jaar in Heesch wonen: woonwagen-bewoners)
Het op elkaar proppen van een grote groep mensen is nooit een oplossing, dat het COA afgelopen maandag zelf aangaf dat dit alleen om kosten-overwegingen voorgesteld wordt zou ook te denken moeten geven.

Samenvattend: NEE - TE VEEL - TE LANG

beste SP

ook wij zijn tegen een azc in heesch
wij hebben sinds een jaar vluchtelingen als buren en kan zeggen dat ons woongenot drastisch is vermindert .
deze mensen hebben een heel andere cultuur als ons Nederlanders en word echt nergens rekening mee gehouden .. wij moeten ons aanpassen aan hun, hoe moet dit worden met dadelijk 500 vluchtelingen in ons kleine dorp dat word 1 drama
dus wij zeggen nee tegen een azc

Ook ik ben tegen de komst van een AZC in Heesch. De belangrijkste reden voor mij zit hem in het verschil tussen culturen. Binnen de moslim wereld is er een sterke afkeer van alles dat niet moslim is. Het is een bijzonder eng idee dat mensen uit die culturen, geschadigd door oorlog en geweld, voet zullen zetten in ons rustige dorp. Zij hebben van jongs af aan een ingevreven haat tegen alles wat westers is.
Natuurlijk begrijp ik ook dat 99 van de 100 vluchtelingen alleen maar blij is hun land te kunnen verlaten, maar die 1 op de 100 haatzaaiers wil ik erg graag buiten onze landsgrenzen houden.

De afgelopen periode duiken er verschillende berichten op van ongeregeldheden in buitenlandse AZCs. Ook komen er soms vreemde berichten naar buiten, waarbij het er op lijkt dat de politiek probeert het een en ander onder de pet te houden. Neem daarbij de gebeurtenissen in Keulen als voorbeeld. Het lijkt er op dat de politiek er alles aan gelegen is om draagvlak te behouden voor de opvang van vluchtelingen. Maar wat daadwerkelijk gebeurd is dat de bevolking haar vertrouwen in de (mondiale) politiek verliest. Vervolgens komen berichten naar buiten dat er in Heesch een groot AZC komt, dat ook nog eens 10 jaar zal blijven staan. Het wordt gebracht alsof het ook al beslist is! Het kan geen verrassing zijn dat een deel van de bevolking dat niet pikt!

Ten tijden van de gemeentelijke verkiezingen was er nog geen sprake van een vluchtelingencrisis. Derhalve zijn de standpunten van de verschillende partijen ook niet bekend bij de bevolking. Daarom lijkt het mij niet meer dan logisch dan dat er een referendum gehouden wordt onder de bevolking, om een goed beeld te krijgen van de wensen van de inwoners van Heesch. Blijkbaar werkt het niet zo in de politiek.

ik ben tegen de azc
waarom omdat het in het eerste geval teveel en te lang is
en zijn het wel vluchtelingen welke mongool haalt het in zijn kop om zijn vrouw en kinderen achter te laten in een oorlogs
gebied en zelf het veilige westen op te zoeken
de normen en waarden die wij hier kennen hebben hun niet laat staan het respect
ze doen waar ze zelf zin in hebben en willen ook nog dat wij daar in mee gaan ze moeten blijk dat ze ergens opgevangen worden maar al wat je doet komt bij hun in verkeerde aarde kijk naar hoe het met de rest van europa af loopt zie keulen engeland paar voorbeelden trek hier je leerstof uit en ga er niet mee in ik denk dat als je ziet wat er in nederland alleen al gebeurd genoeg zegt het volk is tegen een keer luisteren naar het volk zal niet verkeerd zijn

mvg rob van rooy

Nu ik hier zo door de comments heen zit te lezen, stel ik voor dat diegene die zo graag de vluchtelingen willen verwelkomen er 1 (of 2) in huis nemen. Uw zogenaamde medelijden of humane verplichting wordt hierbij voldaan.

Daarnaast stel ik voor om in deze kwestie hetzelfde te handelen als met seks. Als één van beiden nee zegt, dan gebeurd het niet. De 'Nee' stem weegt hierbij zwaarder dan de 'Ja' stem. Een extra reden om het AZC vooral níet in Heesch te plaatsen als er mensen zijn die tegen stemmen. Akkoord?

Nee

Er zullen mensen zijn die echt uit nood vluchten, maar wat ik niet snap is dat er merendeel mannen zijn. Wie laat er vrouw en kinderen achter als er oorlog is.
Dus wat hier komt heeft geen respect of gevoel voor familie.
Conclusie GEEN AZC
Mvg Wilma van Venrooij

Geen azc. Dit dorp moet ons dorp blijven.gastvrij en vriendelijk. Geen strijd. Klopt.de vluchtelingen moeten geholpen worden maar zijn dit vluchtelingen of gelukzoekers?? Als je in een land woont waar je wordt bedreigd of gedood ga je op de vlucht. Maar ga je dan meteen stampei maken in een land die je helpt. Beetje krom. Als dit zo doorgaat ligt Nederland in puin. Dus NEE. Sowieso niet door het coa je wil laten opleggen. Anders is er voor mijn kinderen geen toekomst

Beste sp
Ik maak me zorgen om mijn kinderen.
Zoals ik begrijp komen er veel mannen.
Met behoeftes ....heel begrijpelijk als mens met behoeftes......als u snapt wat ik bedoel.
Tevens ben ik werkzaam in de psychiatrie.
Ik weet wat voor trauma 's " echte vluchtelingen " met zich mee kunnen dragen. Wat het hebben van een trauma inhoud.
Vele herbelevingen en dissociaties.
Wanneer hier geen goede trauma zorg voor is. Wat we onze eigen burgers al nauwelijks kunnen bieden ivm beddenafbouw en bezuinigingen , dan is het een logisch gevolg dat dit bij vele mis gaat
Traumazorg kan niet met 500 personen op 1 locatie worden begeleid en dat gaat zeker problemen geven.
Gedragsproblemen..... waar de " echte vluchtelingen" uiteindelijk ook de dupe van gaan worden in dit strafrecht/ rechtsysteem.
Ook de burgers van heesch kampen met angsten ( reëel of irreëel ) dit brengt de gezondheid van burgers ook in gevaar .
De angst en stress zorgt weer voor gezondheid problemen.
De zorgkosten nemen toe....terwijl men aan alle kanten moet bezuinigen. !
Wanneer men 500 "gewone, gezonde " mensen bij elkaar in een relatief beperkte ruimte laat verblijven gaan zeker Gedragsproblemen aan de orde komen.
Laat staan mensen met een trauma ervaring.
Ik hoop dat er word nagedacht en overlegd
500 is teveel en 10 te lang

Ik ben tegen een groot AZC en zeker voor een termijn van 10 jaar. Dit is natuurlijk geen 10 jaar, maar 12 jaar voor alles klaar is. Vanaf dit moment kunnen heeschenaren als dit plan doorgaat hun keuzevrijheid vergeten.
Heb mensen uit de Vinkelsestraat gesproken van 75 jaar die eigenlijk over enkele jaren naar het centrum willen verhuizen maar nu al slapeloze nachten hebben dat ze hun huis niet meer kwijt kunnen.
Een vader die woedend is. Hij heeft dit huis 1 jaar geleden gekocht, heeft 2 dochters van 6 en 8 jaar. Moet ik de eerste 10 jaar mijn dochters en vrouw overal naar toe brengen en ophalen?
Bedankt SP voor deze mogelijkheid om mijn mening te geven. Toch zou ik graag zien dat deze burgemeester weggaat want als je zo weinig om je eigen inwoners geeft dan heb je het recht niet om ons mooie dorp te besturen.

Beste sp
Ik maak me zorgen om mijn kinderen.
Zoals ik begrijp komen er veel mannen.
Met behoeftes ....heel begrijpelijk als mens met behoeftes......als u snapt wat ik bedoel.
Tevens ben ik werkzaam in de psychiatrie.
Ik weet wat voor trauma 's " echte vluchtelingen " met zich mee kunnen dragen. Wat het hebben van een trauma inhoud.
Vele herbelevingen en dissociaties.
Wanneer hier geen goede trauma zorg voor is. Wat we onze eigen burgers al nauwelijks kunnen bieden ivm beddenafbouw en bezuinigingen , dan is het een logisch gevolg dat dit bij vele mis gaat
Traumazorg kan niet met 500 personen op 1 locatie worden begeleid en dat gaat zeker problemen geven.
Gedragsproblemen..... waar de " echte vluchtelingen" uiteindelijk ook de dupe van gaan worden in dit strafrecht/ rechtsysteem.
Ook de burgers van heesch kampen met angsten ( reëel of irreëel ) dit brengt de gezondheid van burgers ook in gevaar .
De angst en stress zorgt weer voor gezondheid problemen.
De zorgkosten nemen toe....terwijl men aan alle kanten moet bezuinigen. !
Wanneer men 500 "gewone, gezonde " mensen bij elkaar in een relatief beperkte ruimte laat verblijven gaan zeker Gedragsproblemen aan de orde komen.
Laat staan mensen met een trauma ervaring.
Ik hoop dat er word nagedacht en overlegd
500 is teveel en 10 te lang

Te veel, veel te lang...!

Het gaat te vaak mis in andere azc's. En dat zijn alleen de verhalen die we te horen krijgen. Want er geldt een geheimhoudingsplicht door het COA. Waardoor er alles in de doofpot verdwijnt.
Ook dat je als gemeente geen inspraak meer hebt als het er eenmaal is, vind ik van de zotte. Ik zou er niet aan moeten denken. Gelukkig zijn jullie daar voor. Om een fatsoenlijk besluit te nemen over dit zeer slechte plan.

Doe het niet .

Ik zeg nee tegen AZC , in een straal van 15 kilometer zitten nu al een paar duizend vluchtelingen, dacht dat dit toch al meer dan genoeg is. In Grave krijgen ze een prachtige nieuwbouw, terwijl onze eigen mensen nergens meer terecht kunnen.
Grtjs Nico van Venrooij

Beste sp
Ik maak me zorgen om mijn kinderen.
Zoals ik begrijp komen er veel mannen.
Met behoeftes ....heel begrijpelijk als mens met behoeftes......als u snapt wat ik bedoel.
Tevens ben ik werkzaam in de psychiatrie.
Ik weet wat voor trauma 's " echte vluchtelingen " met zich mee kunnen dragen. Wat het hebben van een trauma inhoud.
Vele herbelevingen en dissociaties.
Wanneer hier geen goede trauma zorg voor is. Wat we onze eigen burgers al nauwelijks kunnen bieden ivm beddenafbouw en bezuinigingen , dan is het een logisch gevolg dat dit bij vele mis gaat
Traumazorg kan niet met 500 personen op 1 locatie worden begeleid en dat gaat zeker problemen geven.
Gedragsproblemen..... waar de " echte vluchtelingen" uiteindelijk ook de dupe van gaan worden in dit strafrecht/ rechtsysteem.
Ook de burgers van heesch kampen met angsten ( reëel of irreëel ) dit brengt de gezondheid van burgers ook in gevaar .
De angst en stress zorgt weer voor gezondheid problemen.
De zorgkosten nemen toe....terwijl men aan alle kanten moet bezuinigen. !
Wanneer men 500 "gewone, gezonde " mensen bij elkaar in een relatief beperkte ruimte laat verblijven gaan zeker Gedragsproblemen aan de orde komen.
Laat staan mensen met een trauma ervaring.
Ik hoop dat er word nagedacht en overlegd
500 is teveel en 10 te lang

Hopelijk verwondert het jullie niet dat weinig mensen hier 'voor' reageren dan wel dit met naam en toenaam doen. Wie een andere mening heeft en dat in het openbaar durft te zeggen, loopt het risico op dit moment door sommige dorpsgenoten met de nek aangekeken te worden, als de weerzin al geen andere vormen aanneemt.
Ik wil er dit over zeggen. Geef de mensen in Heesch en de vluchtelingen een kans elkaar te leren kennen. In mijn werk als docent ontmoet ik voor- en tegenstanders. De voorstanders zitten in de klassen waar ook vluchtelingen in zitten, gevlucht uit o.a. Somalië en Afghanistan. Autochtone klasgenoten hebben hun verhalen gehoord, hen leren kennen als gewone mensen, hebben begrip voor hen en daarmee de vluchtelingenproblematiek opgebouwd.
De tegenstanders zitten in klassen zonder vluchtelingen, daar waar asielzoekers nog geen gezicht hebben gekregen. De angst blijft dan regeren. Onbekend maakt nog altijd onbemind.

"beste" SP

Tot hoever wil de politiek de gewone hard werkende vrouw/man eigenlijk kapot maken hier in NL??
Dit geouwehoer de laaste weken in Heesch en ander plaatsen is de schuld van de politiek jullie allemaal zijn hier schuldig aan. en nou mag het volk zogenaamd meepraten de beslissingen zijn allang genomen achter de ruggen van de mensen om dit noemen jullie eerlijke politiek.. ik kan mijn minachting voor jullie hier en in Den Haag hier niet beschrijven zo groot is die.
Jullie zijn de weg zwaar kwijt ...nee erger nog jullie zijn het gewone volk kwijt...ik ga de gang naar een of ander stembureau NOOIT meer maken, ik kan de moeite voor dit waardeloze circus dat democratie heet hier in NL echt niet meer nemen, jullie zijn mijn tijd niet meer waard..

Beschaving betekent respect en zorg voor elkaar. Dat vraagt om offers. Om te beginnen het offer om je angsten te overwinnen, waaronder de angst voor het onbekende, de angst van gevoelens van onveiligheid, de angst van het delen, et cetera. Volgens mij zijn veruit de meeste Heeschenaren uiterst beschaafd. De uitkomst van het vluchtelingendebat lijkt mij dan ook een duidelijke. Over de vorm, waaronder het aantal en de termijn, kan en moet uiteraard op juiste wijze gediscussieerd worden.

Het is moeilijk om een objectieve mening te vormen; maar angst is een slechte raadgever. Ik schaam me voor de kortzichtige asociale uitingen op social media en bij de demonstratie. Ik ben voor een azc in Heesch, mits er verantwoorde keuzes gemaakt worden mbt de het aantal vluchtelingen, de veiligheid van alle burgers en een goede inburgering. Het feit dat je in Heesch geboren bent geeft en het hier goed hebt, geeft je geen recht om een ander mens buiten de deur te houden.

Hier hoef ik niets meer aan toe te voegen.

Er is in de afgelopen weken veel te doen geweest over de opvang van vluchtelingen in Heesch. Door de acties van een aantal felle tegenstanders en relschoppers, kan de indruk ontstaan dat de hele Heesche gemeenschap fel tegenstander is van de komst van vluchtelingen. Ons inziens is dit niet de werkelijkheid. Vele bewoners van Heesch staan niet afwijzend tegenover de komst van vluchtelingen, maar maken zich zorgen over de wijze waarop, het aantal en de duur van de opvang. Daarnaast is er een groep die er positief tegenover staat en zich nu niet gehoord voelt, omdat ze overstemd wordt door 'de schreeuwers'.

Ik geef u een aantal redenen waarom Heesch mijns inziens vluchtelingen welkom wil heten:

Ten eerste is Heesch een gastvrije gemeente die de handen uit de mouwen kan steken als dat nodig is. De inwoners kunnen zich vanuit een overwegend katholieke traditie een goede voorstelling maken van 'naastenliefde'. De oudere Heeschenaren die de verschrikkingen van de oorlog hebben meegemaakt, weten wat het is om huis en haard te verliezen en er is genoeg sociale cohesie om te zorgen dat de groepen met elkaar in contact komen en blijven. Wij kunnen onze welvaart delen, en als we dat niet kunnen, zijn er voldoende Heeschenaren om ons te vertellen hoe dat moet.

Ten tweede hebben we een traditie hoog te houden. Vluchtelingenwerk in Heesch doet al jarenlang goed werk. Heesch herbergt al heel wat statushouders die het in de Heesche gemeenschap bovengemiddeld goed doen en die zich hier welkom voelen. Onze kinderen gaan al samen naar school, wij werken al bij dezelfde bedrijven, wij zitten al in dezelfde verenigingen.

Ten derde heeft Heesch voldoende voorzieningen om een flink aantal extra bewoners te kunnen herbergen: genoeg huisartsen, genoeg basisscholen, genoeg middelbaar onderwijs in de nabije regio, genoeg winkels in alle mogelijke prijsklassen, een alleszins redelijke aansluiting op het openbaar vervoer. Voor mensen die 'meer willen' of gespecialiseerde zorg nodig hebben zijn Uden en Oss nooit ver weg.

Ten vierde zijn wij welvarend. De armoede in Bernheze is laag, Heesch heeft voldoende werkgelegenheid in de nabije of iets verdere omgeving. Heesch en Osse bedrijven groeien weer, de agro in de omgeving staat er goed voor, Veghel blijft een werkgelegenheidsmagneet en iets verder weg hebben Den Bosch en Eindhoven ook veel te bieden.

Naast de bovenstaande argumenten willen wij Heeschenaren naar buiten kijken. Heesch is geen klein dorpje met inwoners die krampachtig alles bij het oude willen laten. We staan open voor invloeden van buitenaf. Wij en onze kinderen zwermen uit over de hele wereld en komen rijk aan ervaringen terug. De wereld klopt nu bij ons aan. We hebben begrip voor zorgen, maar geen begrip voor xenofobie. Dat geldt twee kanten op: nieuwkomers zullen zich aan ons aan moeten passen, waar dat kán met behoud van de kernwaarden van hun eigen traditie, waar dat móet met de Nederlandse wet in de hand. "Mensen voelen zich bedreigd en vormen op basis van angst een stereotype" zegt Arjen Leerkes, socioloog bij de Erasmus Universiteit. "Dat neemt nu de vorm aan van de criminele vreemdeling, maar dat blijkt niet uit onderzoek" (zie artikel in Metro). Er is een taak weggelegd voor de gemeente, vluchtelingenwerk en COA om de zorgen bij de Heesche gemeenschap weg te nemen.

Er zijn veel meer overeenkomsten dan verschillen tussen voorstanders en tegenstanders. We streven allemaal naar een leefbare situatie waarin mensen die steun nodig hebben, kunnen rekenen op de hulp van Heesch.

500 is veel te veel, tien jaar is te lang.

Beste SP
Ik hoop dat ik hier wel gehoor krijg.
Bij de gemeente krijg ik die dus niet.
Heb verschillende mails gestuurd met vragen, en krijg steeds een standaard reactie met een link naar de COA of veelgestelde vragen van de gemeente.
Hier door heb ik gevoel niet serieus genomen te worden.
Ik ben niet tegen opvang van echte vluchteling gezinnen op kleine schaal.
Dit massale gaat alleen maar ten koste van de veiligheid in ons dorp.
Het einige wat ik uit deze plannen kan halen is niet het maatschappelijk verandwoordelijke maar de hebzucht naar geld - geld en nog eens geld, en een burgemeester die over de rug van de inwoners van heesch cariere wil maken.

Wie zich een wereldburger voelt en gelooft in de samenleving, die staat open voor mensen de vlucht uit andere delen van deze planeet. Ieder mag zichzelf de maat nemen. De uitkomst kan leerzaam en inspirerend zijn!

teveel, telang, geen azc hier in ons Heesch

Ik zeg nee. Nee tegen een opvang voor zoveel mensen. Nee tegen verandering van het dorp. Nee tegen de onrust die ontstaan is sinds het bericht. Nee tegen de manier waarop het aan de burgers is medegedeeld (Facebook). Nee tegen het gemeentebestuur dat zo met de burgers omgaat. Nee tegen de burgemeester die als een kat in het nauw rare sprongen maakt en dus maar alles verbiedt wat wij mogen hebben om onze mening te uiten in dit vrije land. Nee tegen het coa die zo meteen daar de baas is en als het de kans krijgt veel meer mensen voor veel langere tijd daar plaatst omdat het gemeentebestuur daar niets meer over te zeggen heeft.

Sp en overige gemeentebestuurders, denk na. Dit dorp had alle rust van de wereld en dat is in 1 klap totaal verwoest. Ik ben alleenstaand en ben gelukkig 'dapper' genoeg om s avonds gewoon alleen over straat te lopen. Iets wat ik zo meteen met 500 Asielzoekers in heesch niet meer hoef te proberen. Waar sta ik nog als zo'n groep mannen op je afkomt en denkt dat ik mij maar minder bloot had moeten kleden? Dan wordt je als vrouw belaagd of nog erger.

We zijn hier in ons Nederland, wij zijn heel tolerant en willen iedereen helpen. Maar dit gaat te ver.

Daarbij... bewijs eens dat het om echte vluchtelingen gaat. Bewijs dat het niet om iemand gaat die tijdens de bootreis zijn paspoort verscheurd heeft omdat hij eigenlijk niet uit een oorlogsgebied komt. Een echte vluchteling mag geholpen worden. Maar gelukzoekers, nee die hoeven we niet.

Denk na. Zolang er nog steeds 17 gezinnen binnen bernheze naar de voedselbank moeten elke week. Geef die gezinnen 100 euro extra per week om fatsoenlijk te kunnen eten. Doe dat met je geld.

Dit is geen oplossing.

Beste SP,

Ik waardeer het erg dat jullie als enige partij in Benrheze geinteresseerd zijn in de mening van de inwoners.

Ik ben absoluut tegen een AZC in welke vorm dan ook in Heesch..
Het gaat me vooral om de aantasting van de veiligheid .

Wij zijn een gezin en wonen hier met veel plezier. Mijn dochters kunnen in het weekend naar t' Tunneke en komen dan op hun fiets rond 2 uur s' nachts terug. Niks aan de hand.

Ze gaan doordeweeks naar hun sportclub, ook op donker avonden. Niks aan de hand.

Ze gaan in de zomer naar de Geffense plas of zelfs nog even naar het Kuipke. Niks aan de hand.

Ze laten s' Avonds nog even de hond uit. Niks aan de hand.

Wat een heerlijk dorp. Fantastisch en ze hebben het hier prima naar hun zin.

Na de komst van een AZC zijn alle bovengenoemde activiteiten opeens een risicovolle onderneming.

Kijk naar berichten dit weekend over aanrandingen in discotheken in Freiburg in Duitsland. Gewoon een feit.

Kijk naar de berichten over aanrandingen in zwembaden in Duitsland. Vorige week nog een Afghaanse asielzoeker van 17 jaar die twee kinderen van 8 en 9 had aangerand onder de douche in een openbaar zwembad.. Gweoon een feit.

Kijk naar het bericht van drie twaalfjarige Syrische asielzoekers die vorige week zondag een vrouw overdag op zondag in een trein in Belgie hebben aangerand. Gewoon een feit.

Dan de 14 jarige Syrische asielzoekers die met oud en nieuw vanuit Nederland even naar Zuid Duitsland gingen om twee meisjes van 15 en 16 jaar te verkrachten. Gewoon een feit.

En dan heb ik het nog geeneens over Keulen, Hamburg en Helsinki.

Wordt Heesch de volgende in rijtje???

Een fantastisch en misschien een beetje onschuldig dorp veranderd in een leefomgeving waarin vrouwen en meisjes geen rechten meer hebben en zich onveilig voelen.

Ik denk dat voor gemeenteraadsleden de belangen van haar inwoners belangrijker zijn dan pretenderen een rol te spelen in de wereldpolitiek.

Laten we Heesch veilig en gezellig houden. Dus GEEN AZC.

Hoe kan het in godsnaam zijm dat de politiek ons land nog verder de afgrond in laat glijden. Schamen moet iedereen zich daar in Den Haag!

HELP 1 ONZE OUDJES is dat echt zo moeilijk??

Is/word dit AZC opgedwongen vanuit Den Haag?
Komt dit AZC er om jezelf te verijken, over de rug van je inwoners. Of is het de hulp voor deze Mannen die evt.in dit AZC gaan huisvesten.Wild U de geschiedenis in gaan als het verwoester van onze Brabantse cultuur.
Het gaat over 1 ding GELD. Tis maar of je jezelf nog in de spiegel op een eerlijke manier aan kunt kijken.

Ik zeg nee tegen AZC. Kijk eens naar alle problemen die het al opgeleverd heeft in andere gemeenten. Wat voor schades hebben al de "vluchtelingen" al niet aangebracht? En wij moeten alles maar pikken. Overal wordt op bezuinigd, maar nu er "vluchtelingen" komen, zijn er overal potjes met geld over? Kantoren worden omgebouwd, voorzieningen worden getroffen en dat kan allemaal zomaar ineens. Waarom wordt al dat extra geld en voorzieningen niet gebruikt voor onze eigen ouderen en hulpbehoevenden? Ik vind dit te belachelijk voor woorden!! Dus NEE tegen AZC!!

Ik ben niet tegen een AZC, ook niet tegen de hoeveelheid of grootte van het centrum. Ik voel geen angst, waarom zou ik angst moeten voelen voor mensen die ik nog niet kan?? Ik voel we wel angstig door de reacties van mijn buurtgenoten. Ik vraag mij af wat mijn buurtgenoten daarvan vinden, dat hun rasechte Heesche buurtgenoten zich niet veilig meer voelen door andere rasechte Heeschenaren??? De manier waarop er nu geprotesteerd wordt druist in tegen al mijn normen en waarden wb goed fatsoen. Ik vind de zin, Heesch zegt Nee tegen AZC ook brutaal, ik ben OOK Heesch en niet tegen. Dus gebruik dan een andere term om je als groep te onderscheiden. Je kunt niet namens alle Heeschenaren spreken.
Mensen die protesteren zijn m.i ook ontevreden als er kleinere cenra komen, het maakt niet uit waarmee de gemeente zou komen. Het lijkt misschien of het om de grootte gaat, maar het liefst hebben ze geen vluchtelingen maar dat hardop uitspreken is misschien ook wel asociaal. Ik vind dat de wereld van iedereen is!! Elk mens heeft recht op een veilig bestaan, waar je ook ooit geboren bent!!

Problemen oplossen doe je aan de bron - AZC's zijn sowieso symbool-politiek.
Maar een getto van 500 personen voor een duur van 10 jaar is simpelweg TEVEEL - TE LANG

Vinkel zegt ook nee tegen azc Neeweee

Aan: Burgemeester en wethouders van de Gemeente Bernheze
De Misse 6
Postbus 19
5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org

Heesch, 23 januari 2016.

Betreft: het geplande AZC aan de Ruitersweg West

Geacht college,

Graag wil ik, als lid van de facebookgroep "Vluchtelingen welkom in Oss en Heesch", u op de hoogte brengen van de standpunten van onze community.

Er is in de afgelopen weken veel te doen geweest over de opvang van vluchtelingen in Heesch. Door de acties van een aantal felle tegenstanders en relschoppers, kan de indruk ontstaan dat de hele Heesche gemeenschap fel tegenstander is van de komst van vluchtelingen. Ons inziens is dit niet de werkelijkheid. Vele bewoners van Heesch staan niet afwijzend tegenover de komst van vluchtelingen, maar maken zich zorgen over de wijze waarop, het aantal en de duur van de opvang. Daarnaast is er een groep die er positief tegenover staat en zich nu niet gehoord voelt, omdat ze overstemd wordt door 'de schreeuwers'.

Ik geef u een aantal redenen waarom Heesch ons inziens vluchtelingen welkom wil heten:

Ten eerste is Heesch een gastvrije gemeente die de handen uit de mouwen kan steken als dat nodig is. De inwoners kunnen zich vanuit een overwegend katholieke traditie een goede voorstelling maken van 'naastenliefde'. De oudere Heeschenaren die de verschrikkingen van de oorlog hebben meegemaakt, weten wat het is om huis en haard te verliezen en er is genoeg sociale cohesie om te zorgen dat de groepen met elkaar in contact komen en blijven. Wij kunnen onze welvaart delen, en als we dat niet kunnen, zijn er voldoende Heeschenaren om ons te vertellen hoe dat moet.

Ten tweede hebben we een traditie hoog te houden. Vluchtelingenwerk in Heesch doet al jarenlang goed werk. Heesch herbergt al heel wat statushouders die het in de Heesche gemeenschap bovengemiddeld goed doen en die zich hier welkom voelen. Onze kinderen gaan al samen naar school, wij werken al bij dezelfde bedrijven, wij zitten al in dezelfde verenigingen.

Ten derde heeft Heesch voldoende voorzieningen om een flink aantal extra bewoners te kunnen herbergen: genoeg huisartsen, genoeg basisscholen, genoeg middelbaar onderwijs in de nabije regio, genoeg winkels in alle mogelijke prijsklassen, een alleszins redelijke aansluiting op het openbaar vervoer. Voor mensen die 'meer willen' of gespecialiseerde zorg nodig hebben zijn Uden en Oss nooit ver weg.

Ten vierde zijn wij welvarend. De armoede in Bernheze is laag, Heesch heeft voldoende werkgelegenheid in de nabije of iets verdere omgeving. Heesch en Osse bedrijven groeien weer, de agro in de omgeving staat er goed voor, Veghel blijft een werkgelegenheidsmagneet en iets verder weg hebben Den Bosch en Eindhoven ook veel te bieden.

Naast de bovenstaande argumenten willen wij Heeschenaren naar buiten kijken. Heesch is geen klein dorpje met inwoners die krampachtig alles bij het oude willen laten. We staan open voor invloeden van buitenaf. Wij en onze kinderen zwermen uit over de hele wereld en komen rijk aan ervaringen terug. De wereld klopt nu bij ons aan. We hebben begrip voor zorgen, maar geen begrip voor xenofobie. Dat geldt twee kanten op: nieuwkomers zullen zich aan ons aan moeten passen, waar dat kán met behoud van de kernwaarden van hun eigen traditie, waar dat móet met de Nederlandse wet in de hand. "Mensen voelen zich bedreigd en vormen op basis van angst een stereotype" zegt Arjen Leerkes, socioloog bij de Erasmus Universiteit. "Dat neemt nu de vorm aan van de criminele vreemdeling, maar dat blijkt niet uit onderzoek" (zie artikel in Metro). Er is een taak weggelegd voor de gemeente, vluchtelingenwerk en COA om de zorgen bij de Heesche gemeenschap weg te nemen.

Er zijn veel meer overeenkomsten dan verschillen tussen voorstanders en tegenstanders. We streven allemaal naar een leefbare situatie waarin mensen die steun nodig hebben, kunnen rekenen op de hulp van Heesch.

Wij hopen van harte dat het college van Burgemeester en Wethouders serieus ingaat op de vragen die onder de bevolking leven over de wijze waarop, de duur en het aantal vluchtelingen, maar méér nog hopen wij, dat u niet zwicht voor de schreeuwers.

Wij wensen u veel wijsheid en creativiteit,

Met vriendelijke groet,
Facebookgroep "Vluchtelingen welkom in Oss en Heesch"

Meer dan 4000 handtekeningen tegen, meer dan 1000 man op de Misse. Die 1000 aanwezigen vertegenwoordigen in werkelijkheid een veelvoud van dat aantal, want veel kinderen zijn thuisgelaten en anderen konden of durfden niet mee. Als minimaal al zeker een kwart van de Heesche BEVOLKING zich uberhaupt al uitspreekt tegen grootschalige opvang en de duur van 10 jaar, kan het mijn inziens nooit zo zijn dat onze VOLKSVERTEGENWOORDIGERS, in deze B & W en de gemeenteraad, hier vanavond aan voorbij gaan en het alsnog doorgang laten vinden. Als dat wel zo is, maken zij zich met zijn allen volstrekt ongeloofwaardig en is er geen enkele basis meer voor hen om onze gemeente hierna nog verder te besturen. 500 = TEVEEL, 10 JAAR = TE LANG !

Vluchtelingen moeten opgevangen worden. Daar zijn wij met elkaar verantwoordelijk voor. Wellicht moeten ze het wel anders aanpakken Door het aantal beter te spreiden over alle dorpen en steden in Nederland.

ik heb sins een jaar azielzoekers achter mijn wonen
en de troep in m,n gang achter is niet te overzien herrie maken tot laat in de nacht
en willen de gemeente ze 500 van die herrie schoppers in heesch neer zetten
waar gaat dit heen met ons dorp
azc nee

Ik begrijp heel goed dat iedereen 8n opstand komt zo moest iedereen dat doen we zijn het helemaal zat met al deze circusvoorstelling wij wilen wat we op hebben gebouwd graag zo houden want wat zijn jullie zonder onze bevolking helemaal niks dus ga alle negatieve erachter is bekijken overal worden mensen lastig gevallen bedreigd en aangerand en verkrachtingen kom op zeg en daar moete wij Ja tegen zeggen dacht het niet ziekelijk is heel deze circus voorstelling laat wilders maar aan de macht wordt het hier een stuk veiligger

Ten eerste meneer Cor van Erp, het is niet echt ter zake doende wie bestuurt. Het gaat over de manier van werken, die is nogal "links" alleen niet sociaal naar de eigen mensen maar naar het zakken vullen door het slecht bijhouden van het huishoudboekje. Natuurlijk zijn wij ook tegen, wat zien we in de media? Wie worden er opgevangen, alleen sterke jonge kerels tussen globaal 18 en 40 jaar. Ik zie alleen vrouwen in de media die blootvoets met 3 kinderen lopen door de kou met een grote groep lekker warm geklede mannen achter haar. De bussen vol die aankomen bij de AZC's zitten alleen maar vol met dergelijke mannen. Natuurlijk maken wij ons daar zorgen om. Wie laat nou zijn gezin achter in een oorlogsgebied? Je vlucht met zijn allen of je staat elkaar bij in die rotsituatie. Het zal soms echt ondoenlijk zijn maar moet dan alleen de man vluchten? Voor mij is dat een groot punt, waar zijn de kinderen? Waar zijn de gezinnen? We krijgen al 300 mannen in Oss, Rosmalen zitten veel mannen, zo niet alleen maar en dat is allemaal dicht in de buurt, Kom op, college van Heesch, de boodschap is duidelijk!!! Laat die mooie natuur voor wat het is en zeg NEE, het past hier totaal niet!

Beste SP fractie,
Het College zou de mogelijkheden tot het bieden van tijdelijke (!) noodopvang in bestaande gebouwen in de gemeente onderzoeken.
Nu komen ze met een plan voor een nog te bouwen AZC voor 500 asielzoekers voor de duur van 10 jaar. In een nog te bouwen centrum. En gemeenteraad: snel beslissen svp.
Ik ben tegen dit plan. Dit is namelijk geen noodopvang, maar permanente opvang. Maar nog belangrijker: er is duidelijk geen draagvlak voor in Heesch. Ook voorstanders van opvang zetten vraagtekens bij de omvang en termijn. Ben benieuwd of de politiek de mensen alleen maar aangehoord heeft of ook daadwerkelijk heeft geluisterd.

500 teveel en 10 jaar te lang. Zo'n groot azc op zo'n mooie locatie, creëer je een dorp in een dorp. Het merendeel 'vluchteling' zal niet integreren. Een echte vluchteling is blij met het feit dat hij of zij veilig is, zal niet in honger staking gaan en zal zijn best doen te integreren. Dat wil niet zeggen dat ze hun eigen normen en waarden niet mogen houden, maar dat zij zich zullen aanpassen binnen de Nederlandse cultuur en zich daar buitenshuis naar gedragen. Een echte vluchteling mag van mij opgevangen en geholpen worden, maar ik geloof niet dat ze dat allemaal zijn. Maar naar deze mensen gaat wel heel veel geld terwijl er op de jeugdzorg en overige zorg zoveel bezuinigd word. En zo kunnen we nog even doorgaan.... Daarnaast worden de bewoners van deze buurt enorm gedupeerd, zij hebben een flink bedrag moeten neerleggen om mooi vrij te wonen. Dit alles veranderd enorm als er een azc komt, gaat de gemeente ook de daling van waarde van de huizen van de bewoners vergoeden??
En zo zijn er nog meer zaken, maar die worden al veelvuldig benoemd. Ik zeg dus nee tegen AZC in Heesch met 500 voor 10 jaar. Bedankt dat ik op deze manier mijn mening kan geven!

Ik zeg nee, 500 teveel, 10 jaar te lang

Nee, geen AZC. Hier is totaal niet over nagedacht. Dit B&W kan gevolg en oorzaak totaal niet inschatten. Hebben geen idee wat er staat te gebeuren en waar wij als burgers bang voor zijn. Als er ook maar enige sprake is van democratie en recht op inspraak zoals Mevr de burgemeester zo mooi naar buiten brengt dan is de boodschap toch duidelijk lijkt mij.

het bericht , dat er een groot AZC in heesch kan komen op die plaats in een mooi natuurgebied sloeg in als een bom .
Zonder inwoners te raadplegen en een eventueel draagvlak te peilen heeft B&W een besluit genomen waar klaarblijkelijk het overgrote deel van onze gemeenschap het niet mee eens is .
zo blikt de reactie in heesch.
je kunt als gemeente bestuur eenvoudig niet aan dit overweldigende aantal mensen wat NEE zegt voorbij gaan ,dit kun je in een democratie niet negeren .
maar bovenal is de te realiseren manier van opvang ook voor de vluchtelingen , niet de gewenste situatie 500 mensen in een kamp stoppen , in afwachting van ? juist ja van wat eigenlijk ,ik begrijp die mensen als ze in opstand komen en vervelend worden of nog erger gaan radicaliseren ,!
500 IS TE VEEL 10JAAR TELANG
Dit wordt een groot maatschappelijk sociaal EN humaan probleem
ik zeg POLITIEK maak AUB niet weer de zelfde fout ....

Beste SP,

Er zijn al heel veel reacties gegeven waar ik me in kan vinden. Toch zal ik mijn mening hier nog uiteenzetten.

Ik ben een alleenstaande moeder met 2 jonge kinderen die straks een AZC in haar achtertuin heeft. 500 mensen bij elkaar stoppen in op elkaar gestapelde containers is vragen om problemen. Problemen zowel binnen als buiten het terrein. De "vluchtelingen" (vraag met af of het allemaal echte vluchtelingen zijn) mogen niet werken, dus worden de nieuwe "hangjeugd" van tegenwoordig. Voelde me al niet prettig bij onze vroegere hangjeugd laat staan bij nieuwe hangjeugd die toch net wat andere normen en waarden hebben dan wij.

Ik denk dat als dit zo door blijft gaan, en dan heb ik het niet alleen over ons mooie en gemoedelijke dorpje, maar dan heb ik het over heel Nederland en Europa, dan gaat dit vroeg of laat een keer fout. En dan bedoel ik echt fout.

Wat ik me afvraag is waarom we al die jonge mannen binnenlaten, waarom vechten zij niet terug om hun eigen land weer terug te krijgen? Dat moesten wij toch ook tijdens de 1e en 2e wereldoorlog. Moet er een 3e komen?

Ze moeten zich schamen om in hongerstaking te gaan zeg. Ze moeten blij zijn dat ze worden opgevangen, een dak boven een hoofd hebben en een goed bord eten onder hun neus. Er zijn eigen burgers, rasechte Nederlanders, die het veel slechter hebben. Moeten wij massaal in hongerstaking gaan? Krijgen wij dan ook de zorg voor niets? Wordt er dan wel naar ons geluisterd?

Heesch is geen dorp voor vluchtelingen. Ik begrijp dat we jaarlijks al 50 tot 75 gezinnen opvangen, daar doet niemand moeilijk over, maar ik denk wel dat het genoeg is. Wij zijn een hechte gemeenschap die nog niet voorbereid is op allerlei geloofsovertuigingen bij elkaar. Mijn dochter zit op een basisschool waar de neuzen dezelfde kant op staan, het zoontje van onze burgemeester zit op dezelfde school, ik neem aan om dezelfde reden, want anders had ze niet voor een christelijke school gekozen maar wel voor een openbare.

Ik ben van mening dat we op dit moment geen AZC in Heesch moeten plaatsen. Er is teveel weerstand wat vraagt om problemen, grote problemen. En als de gemeente van mening is dat het wel moet, doe het dan gespreid over alle kernen en in vele kleinere mate en kijk eerst eens voor een jaar hoe het gaat, waarom jezelf meteen voor 10 jaar vastzetten? Maar besteed liever het geld dat geïnvesteerd moet worden in de huisvesting van deze "vluchtelingen" in huisvesting en zorg van onze eigen dorpsbewoners.

Geen AZC voor 500 man in Heesch, ook niet voor minder.
Eerst moet op landelijk niveau erin geslaagd worden migranten van vluchtelingen te scheiden en een goed uitzettingsbeleid uit te voeren, dit moet op hele korte termijn!!! Echte vluchtelingen uit bijvoorbeeld omliggende Europese landen zijn welkom.
Wat moeten we met zoveel mensen als we niet voor voldoende werk kunnen zorgen voor onze autochtone bevolking en onvoldoende zorg kunnen bieden voor zieken en ouderen? Laat staan huisvesting voor de jeugd of mensen die genoodzaakt zijn om te scheiden die staan gewoon op straat, met kinderen en al! We kunnen dit helemaal niet aan als land, het moet eens afgelopen zijn met die grootheidswaanzin van het COA en het kabinet

(test in E11)

500= teveel 10= telang
100 verdelen over Heesch 3 jaar max. Laat ze terug gaan naar eigen land als het daar weer rustig is, het hoeven toch geen blijvers te zijn.

Beste SP..Voor mij hoeft geen enkele vluchteling te komen...Al die berichten die ik hoor en zie op tv...Vanmorgen ook weer op het nieuws van Belgié..Heb 5 kleindochters en wil graag dat zei ongestoord kunnen lopen op straat..En ook heb ik het idee dat alleen de vluchtelingen met geld hier komen..Vind het gewoon laf om je vrouw en kinderen dar achter te laten en zelf hier overal commentaar op te hebben..En zou het dan toch moeten,dan een klein maar dan ook een heel klein aantal...Ook vraag ik me af waarom wij de crisis hebben gehad en nu komen er zoveel MANNEN naar hier daar snap ik niets van,wordt dat ook weer door ons betaald...Nee voor mij liever niet
VEEL TEVEEL EN VEEL TE LANG ....

Geen AZC

Ik zeg nee tegen 500 asielzoekers die 10 jaar bij mij om de hoek worden gevestigd.
Ik ben niet tegen kleinschalig vluchtelingen opvang maar aan 500 is te veel en 10 jaar is absurt lang. Indien wij ons huis willen verkopen zal er aanzienlijk minder belangstelling zijn. Deze vluchtelingen kunnen ook in meerdere dorpen worden opgedeeld want de gemeente Bernheze bestaat meer dan alleen uit Heesch.
Ook heb ik zorgen bij de veiligheid van de dorpelingen en mensen die savonds alleen langs die looproutes moeten fietsen of mensen hun hond uitlaten of kinderen die naar school gaan
Veiligheid is nooit te garanderen maar het is wel te handhaven. Afgelopen maandag is er een protest geweest tegen het de komst van een groot azc. De politie van Oss heeft de kracht en personeel niet om (in het ergste geval) 500 mensen onder controle te houden in korte tijd, anderhalf uur duurde het voor er politie was van een ander korps. Met deze gedachten zet ik ook vraagtekens bij mijn eigen veiligheid. Daarom zeg ik nee tegen grootschalig vluchtelingen opvang!!

Pagina's

Reactie toevoegen

U bent hier