h

SP: Woningnood in Heeswijk-Dinther

21 november 2015

SP: Woningnood in Heeswijk-Dinther

Foto: Wim Roefs

De situatie in Heeswijk-Dinther blijft slecht, wat sociale woningbouw betreft. Als sinds 2008 zijn er geen nieuwe woningen beschikbaar gekomen. Daar komt nog bij dat De Kleine Meierij (DKM) vrolijk doorgaat met de verkoop van sociale huurwoningen. Wachtlijsten worden langer. Jongeren vertrekken naar elders. Prestatieafspraken zijn voor Heeswijk-Dinther meer gewenst dan ooit.

Sociale Woningbouw

In Bernheze hebben we te maken met Mooiland en De Kleine Meierij als woningbouwcorporaties. Zij beheren de voorraad sociale huurwoningen. Veel mensen in Bernheze zijn voor een woning afhankelijk dat dit type huizen. Een betaalbare huur en recht op huursubsidie, gezien het lage inkomen van deze inwoners. Jarenlang had de gemeente geen grip op de woningbouwcorporaties. Zij hadden na 1996 de vrije hand gekregen van de liberale kabinetten in Den Haag. Door de derivaten die zij bezaten ging het mis. Er werden geen sociale huurwoningen meer gebouwd. Sterker nog. De Kleine Meierij en Mooiland gingen over tot massaal verkopen van deze huizen. Na lang aandringen op verbetering, is Mooiland nu gestopt met deze verkoop. Hulde! En een eerste aanzet tot prestatieafspraken. De Kleine Meierij blijft gewoon doorgaan met verkopen in Heeswijk-Dinther. Gevolg de woningnood neemt alsmaar toe. Geen betaalbare huizen beschikbaar. Met de nieuwe woningwet in de hand zullen we als gemeente na 1 januari 2016 hier actie op moeten zetten. Harde prestatieafspraken met De Kleine Meierij voor Heeswijk-Dinther. Daar gaat de SP zich sterk voor maken. Zo kan het niet langer. We zien leegloop met alle gevolgen van dien.

Jan Prinsen

Raadslid SP

Reacties

Als er geen sociale woningen beschikbar zijn , kan er ook niets verhuurd worden aan het COA,
Leegloop door een tekort aan woningen?
Jan stel dat er 100 sociale woningen beschikbaar zijn gemiddeld 5 mensen zou jij het leuk vinden om er 500 mensen bij te krijgen? Ik hoor van je

Reactie toevoegen

U bent hier