h

SP: Hulp bij het huishouden moet beter.

4 juli 2015

SP: Hulp bij het huishouden moet beter.

Foto: Wim Roefs

De SP Bernheze onderzocht in december 2014 de hulp bij het huishouden voor zorgbehoevenden. De conclusies waren niet mals. De afgesproken zorg op maat werd niet geleverd. De afgesproken keukentafelgesprekken werden niet gehouden, of waren een farce. Zorgbehoevenden raakten zomaar uren hulp kwijt, zonder deugdelijke onderbouwing. Een pilot die totaal mislukte. Geen enkele doelstelling werd behaald. Wel bleef er geld over. Onbegrijpelijk voor de SP Bernheze.

Geld over

Het blijkt nu dat door de diep onvoldoende uitvoering van de kanteling in de zorg er geld over blijft! Onbestaanbaar voor de SP Bernheze. Zorgbehoevenden zijn het slachtoffer geworden van een totaal uit de hand gelopen pilot omtrent hulp bij het huishouden. De SP sprak 50 cliënten aan de keukentafel. Ruim 85% was ontevreden over de ontstane situatie en met de gang van zaken. De grootste mis peer leverde Pantein-Vivent! Zij hielden geen keukentafelgesprekken en stevenden af op faillissement. Onzekerheid voor cliënten en werkloosheid voor medewerkers. De doorzichtige truc met overname door Zuidzorg werd gelukkig tijdig voorkomen! Hulde aan de bestuurders wat dat betreft. Nu is het echter tijd voor maatregelen. Inzetten van de middelen voor de doelgroep. Maatwerk leveren ter plekke. Goede gesprekken houden met cliënten die worden bijgestaan door functionarissen met verstand van zaken. Een keukentafelgesprek vindt nooit meer plaats met enkel de kwetsbare zorgbehoevende als gesprekspartner. Er is iemand bij, die onafhankelijk is van de zorgaanbieder. We gaan het netjes regelen in Bernheze.

Contact

Heeft u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem dan contact op met een van de SP kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Toon van Vugt (tel. 0413-292870) voor Heeswijk, Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode.

Cor van Erp

Fractievoorzitter SP

Reactie toevoegen

U bent hier