h

SP: Hoe verder met de Huishoudelijke Hulp?

9 mei 2015

SP: Hoe verder met de Huishoudelijke Hulp?

Foto: Jan Raaimakers

De transitie van de huishoudelijke hulp naar de gemeente gaf en geeft problemen. Een zorgaanbieder failliet (Pantein-Vivent) en geen maatwerk geleverd door die zorgaanbieder! Dat was wel de afspraak eind 2013. Als afspraken niet nagekomen worden, is het tijd voor actie. De SP Bernheze hield toen zelf liefst 50 keukentafelgesprekken. De uitslag daarvan werd 23 april aangeboden aan de burgemeester. Conclusie. De pilot huishoudelijke hulp 2014 kunnen we als mislukt beschouwen. Huiswerk opnieuw doen, zegt de SP Bernheze

Opnieuw

Een groot deel van de mensen die huishoudelijk hulp kregen in 2014 is ontevreden. En terecht. Zorgaanbieder failliet en geen maatwerk op gebied van huishoudelijk hulp! Dat was heel anders afgesproken eind 2013. Alle mensen met huishoudelijk hulp zouden een gesprek krijgen. In de keukentafelgesprekken die de SP Bernheze zelf hield, kwam dit overduidelijk naar voren. Verder bleek ook bij een onderzoek van het Brabants Dagblad dat 40% van de cliënten in Bernheze ontevreden was. Een slechte zaak. Zeker omdat het hier kwetsbare ouderen betreft, die we graag goed willen behandelen. Deze mensen durven vaak geen klacht in te dienen tegen de zorgaanbieder! Dat is niet goed. Om deze mensen te helpen, is het goed dat er onafhankelijke (ouderen)adviseurs komen. Adviseurs die met niemand binding hebben en opkomen voor de belangen van kwetsbare ouderen. De SP wil dat er op korte termijn werk van gemaakt wordt. We zullen initiatieven  en mogelijkheden onderzoeken en eventueel ondersteunen. Onze ouderen die hulp nodig hebben verdienen het!

Contact

Heeft u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem dan contact op met een van de SP kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Toon van Vugt (tel. 0413-292870) voor Heeswijk, Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode.

Jan vd Broek

SP; Maatschappelijke Zaken

Reactie toevoegen

U bent hier