h

SP: Supermarktproject “HUUR TE DUUR”

25 april 2015

SP: Supermarktproject “HUUR TE DUUR”

Foto: Jan Raaimakers

De SP Bernheze stelt steeds vragen aan inwoners bij de supermarkten. Het SP Bernheze Supermarktproject. In de maanden januari t/m maart 2015 was het onderwerp “Huur”. De SP sprak met de mensen over kwaliteit, prijs wachttijden en invloed van de gemeente op de huurhuizen.

Conclusies Huur te Duur

Over de wachttijden voor een betaalbaar huurhuis liepen de opvattingen sterk uiteen. Ruim 75% van de ondervraagden hield het op 2 tot 5 jaar wachttijd. Slechts 13% dacht aan een periode korter dan 2 jaar. De overige ondervraagden dachten langer dan 5 jaar (10%) of hadden geen idee. Ruim 70% van de ondervraagden vinden dat de gemeente meer invloed moet hebben op het bouwen van sociale huurwoningen. Precies in de lijn die de SP al jaren wil volgen. In de Tweede Kamer heeft de SP inmiddels voor elkaar gekregen dat de gemeenten een sterkere positie krijgen. Dit tegenover de woningbouwcorporaties zoals Mooiland en De Kleine Meierij. Bijna 85% van de ondervraagden vindt dat de huur tussen 20 en 30% van je inkomen dient te liggen. Bijna 16% kiest voor lager dan 20%. Boven 30% wil niemand gaan van de deelnemers aan de enquête. Erg belangrijk was voor de SP ook de vraag naar de mening over de woningbouwcorporatie. Mensen konden kiezen uit: Goed, matig of slecht. Bijna 60 % koos voor matig tot slecht en 40% koos voor goed. Daar is dus nog wel wat werk te doen voor de corporaties. Heeft u vragen stel ze gerust aan de SP Bernheze

Contact

Heeft u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem dan contact op met een van de SP kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Toon van Vugt (tel. 0413-292870) voor Heeswijk, Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode.

Theo van der Heijden

Lid dagelijks bestuur SP

 

Reactie toevoegen

U bent hier