h

SP: Starters woningmarkt blijven helpen

18 april 2015

SP: Starters woningmarkt blijven helpen

Foto: Jan Raaimakers

De SP afdeling Bernheze is van mening dat de gemeente een regeling voor starters nodig heeft. De huidige regeling staat op punt van verdwijnen. Dit komt vooral door toedoen van Rijksoverheid (Den Haag) en provinciale  overheid. (Den Bosch) Zij legden immers 75% van het bedrag op tafel voor een starterslening. Nu is dat 0% geworden. De SP vindt dat de gemeente zich moet beraden op het vervolg.

Motie 23-04

De SP wil graag een startersregeling behouden. De vorm kan, wat de SP betreft, anders zijn. Het hoeft niet perse als lening. Er kan in overleg met de gemeenteraad gekeken worden naar andere vormen. De SP denkt bijvoorbeeld aan later afrekenen van een deel van de grondprijs. Zo zijn er uiteraard meerdere mogelijkheden. Goede ideeën vanuit de samenleving zijn ook welkom. Een burgerinitiatief zou mooi zijn. De een motie, in te dienen op 23-04-2015, wil de SP burgemeester en wethouders aan het werk zetten. De SP doet een beroep op het college om actief te zoeken naar mogelijkheden. Graag wil de SP een regeling voor starters op de woningmarkt behouden. Vanaf 2004 bleek dit namelijk een waardevol instrument te zijn. Veel jongeren werden op die manier aan een koophuis geholpen. De eigen polsstok was net te kort, maar de starterslening gaf het laatste zetje. Dat zou in de toekomst ook mogelijk moeten blijven. De woningmarkt kan wel wat impuls gebruiken. Ook van jongeren met een starthulp!

Contact

Heeft u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem dan contact op met een van de SP kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Toon van Vugt (tel. 0413-292870) voor Heeswijk, Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode.

Toon van Vugt

SP Ruimtelijk Zaken

 

Reactie toevoegen

U bent hier