h

SP: Bezuinigen nooit leuk.

14 februari 2015

SP: Bezuinigen nooit leuk.

Foto: SP

Jaar in jaar uit bezuinigen. Al sinds 2009. Ook in Bernheze. Is dat leuk? Nee. Maar de gemeente kan niet anders. De geldkraan uit Den Haag (VVD en PvdA) gaat steeds verder dicht. Minder geld voor de gemeente. Dan zijn bezuinigingen onvermijdelijk. Dat doet in de hele samenleving pijn. De SP blijft kiezen voor de zwakkeren in de samenleving. Zij hebben steun nodig.

Bezuinigen

Vanaf 2010 bestuurt de SP mee in Bernheze. Wethouder Rein van Moorselaar is het SP gezicht. In totaal is er sinds 2010 voor bijna 4 miljoen Euro bezuinigd. Het zou beter zijn dat het niet nodig was. Dan moet de regering in Den Haag echter haar verantwoording nemen. De gemeenten om ons heen hebben allemaal hetzelfde probleem. Wat doen we nog wel en wat doen we niet meer. Niemand ontkomt aan de bezuinigingen. En verder blijven projecten in de kast liggen. Er is geen geld voor. In 2015 was er nauwelijks financiële ruimte. Zeker met de drie grote transities (WMO, jeugdzorg en werkgelegenheid naar de gemeente) was voorzichtigheid geboden. Niemand wist immers wat de drie transities voor de gemeente financieel gingen betekenen. Bij bezuinigingen roept ieder om het hardst dat er bij hem/haar niet bezuinigd kan/mag worden. Heel begrijpelijk. Maar niemand ontspringt de dans. Hoe vervelend ook. De SP spreekt de hoop uit dat er spoedig een andere wind gaat waaien in Den Haag. Dat de botte bezuinigingsbijl eindelijk begraven wordt. Dan krijgen wij ten minste weer wat lucht.

Contact

Heeft u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem dan contact op met een van onze kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Toon van Vugt (tel. 0413-292870) voor Heeswijk, Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode.

Cor van Erp

Fractievoorzitter SP

 

Reactie toevoegen

U bent hier