h

SP: Wat nu met Heesch-west?(Waalboss)

3 januari 2015

SP: Wat nu met Heesch-west?(Waalboss)

Foto: Jan Raaimakers

De provincie Noord-Brabant heeft een overschot aan toekomstige bedrijventerreinen ontdekt. Eindelijk. Het heeft jaren geduurd, maar het inzicht is nu doorgedrongen. De provincie stelt vast dat er bedrijventerreinen geschrapt moeten worden. De provincie noemt nadrukkelijk Heesch-west. Het proces van grondaankopen is echter bijna rond en er is al een gezamenlijke regeling afgesproken tussen 4 gemeenten. De totale voorinvestering loopt tegen de € 100.000.000,--! En dan stoppen? Wie gaat die grap betalen? De provincie vanuit de Essent miljarden?                                              

Bedrijfsterrein

De behoeften aan nieuwe bedrijventerreinen wordt dagelijks minder. Op bestaande bedrijventerreinen zien we zelfs steeds meer leegstand en sloop van oude panden. Vanaf 2002 wordt er gedacht aan een bedrijventerrein op Heesch-west. (Waalboss) In de loop van de jaren zijn daar forse investeringen voor gedaan. De SP Bernheze heeft steeds gewaarschuwd voor al te veel optimisme en het doen van nieuwe investeringen. Maar de trein reed door en kwam aan op het “point of no return”. Maar nu komt de provincie Noord-Brabant met een nieuw konijn uit de hoge hoed. Schrappen van Heesch-west als uitweg uit de overschotten aan industriegrond! Dat is snel gezegd, maar de werkelijkheid is anders. Hoe kun je nu de ontwikkeling zonder kosten nog stop zetten? Antwoord is simpel: “dat gaat niet meer”. Er zijn kosten gemaakt in manuren, maar vooral in aankoop van de grond op Heesch-west. Deze uitgaven lopen al naar de € 100.000.000,--. Geen kleinigheid voor Den Bosch, Oss en Bernheze. Wie het weet mag het zeggen!

Contact

Heeft u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem dan contact op met een van onze kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Toon van Vugt (tel. 0413-292870) voor Heeswijk, Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode.

Theo van der Heijden

Bestuur SP Bernheze

 

Reactie toevoegen

U bent hier