h

SP: Extra geld voor jeugdzorg in Bernheze

10 januari 2015

SP: Extra geld voor jeugdzorg in Bernheze

Foto: Geeret van der Wielen

Vanaf 1 januari 2015 worden de gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de jeugdzorg. Nu nog deels een taak van de provincie. Die overheveling maakt een eind aan de bureaucratie en het langs elkaar heen werken van hulpverleners.  Bureaucratie waarover zowel cliënten als werknemers de afgelopen jaren veel klaagden.

Extra Geld

De gemeenten moeten anno 2015 betere jeugdhulp verlenen, maar wel met 15 procent minder budget. Er zijn gerede twijfels bij zorgverleners of de gemeenten die verantwoordelijkheid voor kwetsbare jongeren wel aankunnen. Deze kinderen kampen bijvoorbeeld met psychische problemen en/of verslaving, of ze zijn (ernstig) mishandeld. Kortom een hele verantwoording. Dat dient goed te gebeuren in Bernheze. DE SP heeft juist altijd aangedrongen op extra budget voor deze kwetsbare doelgroep. Hier mag niet op bezuinigd worden. De gevolgen van onvoldoende zorg voor de jeugd zijn funest. De gemeenteraad krijgt op 5 februari een voorstel aangeboden om voor 2015 extra middelen van € 119.936,- beschikbaar te stellen. En deze ten las2te te brengen van de 'Reserve Transities'. De reserve transities is mede op initiatief van de SP Bernheze gevormd uit overschot op de woningaanpassingen. De SP wilde dit geld behouden voor het sociale domein. Dat komt nu erg goed van pas in de jeugdzorg. Een vooruit ziende blik van de SP Bernheze. Niet het geld direct aan andere zaken uitgeven maar even wachten. Dat blijkt nu zeer verstandig te zijn. Vanaf 2015 zorgt de SP goed voor de jeugd van Bernheze.

Contact

Heeft u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem dan contact op met een van onze kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Toon van Vugt (tel. 0413-292870) voor Heeswijk, Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode.

Jan Prinsen

Raadslid SP

Reactie toevoegen

U bent hier