h

SP: Betaalbare sociale huurwoningen en koopwoningen

31 januari 2015

SP: Betaalbare sociale huurwoningen en koopwoningen

Foto: Geert van der Wielen

De SP Bernheze is al jaren bezorgd over het aantal betaalbare huur- en koophuizen. Regelmatig is daar over geschreven door de SP. Het probleem ontstond na 2008. Veel woningbouwcorporaties hadden hun vermogen verkwanseld. Derivaten gekocht. Oftewel speculeren met geld van anderen! Er werden in Bernheze geen betaalbare huurhuizen meer gebouwd. Een echt probleem voor jong en oud. De SP wil de bouw van huizen op gang brengen.

De “Asser” variant.

Al vanaf 2008 wijst de SP Bernheze de problemen aan op de woningmarkt. Prestatieafspraken zijn niet te maken met de in zwaar weer verkerende corporaties De Kleine Meierij en Mooiland. Al in 2013 stelt de SP Bernheze de “Asser” variant aan de orde. Zie: http://www.vngmagazine.nl/archief/14459/assen-gaat-zelf-bouwen. Dit streven is in het bestuursakkoord Bernheze 2014-2018 opgenomen. De “Asser” variant houdt in dat de gemeente zelf een stuk verantwoording neemt bij sociale woningbouw. In Bernheze zouden we bijvoorbeeld iets met de grond voor sociale huurwoningen kunnen doen. We hebben immers bouwgrond genoeg op de plank liggen. Om de al maar groeiende wachtlijsten voor een betaalbare huurwoning aan te pakken kan dit een oplossing bieden. Via CPO projecten kunnen ouderen en jongeren die zelf willen bouwen geholpen worden. De SP Bernheze heeft de initiatieven in Nistelrode (Toniesplein), Heeswijk-Dinther (Cuneraschool) en Heesch (Beemdpark, De Hoef) ondersteund. Een voorbeeld van hoe het kan. Hier komen betaalbare huizen uit voort en hebben de bouwers zelf de regie in handen. Wordt vervolgd in Bernheze!

Contact

Heeft u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem dan contact op met een van onze kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Toon van Vugt (tel. 0413-292870) voor Heeswijk, Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode.

Toon van Vugt

Raadslid SP

Reactie toevoegen

U bent hier