h

SP: nieuwe huurhuizen voor Bernheze

29 november 2014

SP: nieuwe huurhuizen voor Bernheze

Jarenlang was er weinig (goed) nieuws over woningbouw. De verantwoordelijke corporaties zaten meer in derivaten en risicovolle beleggingen. Zij deden niets aan sociale woningbouw. Prestatieafspraken stelden niets voor. Huurhuizen stonden direct te koop als de huurder vertrok! De SP Bernheze bleef hierover aan de bel trekken en publiceren. Alternatieven dienden goed onderzocht te worden. Het verheugd de SP Bernheze zeer dat Brabant wonen voor het eerst huurhuizen bouwt in Bernheze. Chapeau! Hiermee worden vele tientallen gezinnen geholpen die op een betaalbaar huurhuis zitten wachten.

Brabant Wonen.

Brabant Wonen had traditioneel haar wortels in Oss en Den Bosch. Het is mooi om te horen dat zij nu hun werkveld uitbreiden naar Bernheze. In de Hoef 2 komen de eerste huizen van Brabant Wonen te staan. Mooiland is nu ook eindelijk aan de slag in de Hildebrandtstraat. Vanaf 2005 zitten mensen hier in onzekerheid. Dat is nu bijna 10 jaar. De oude huurhuizen worden hier gesloopt en vervangen door nieuwe levensloopbestendige woningen. Om dit plan te financieren is er een project op het Narcisveld met koopwoningen voor de kleine portemonnee. Zo komen er stukje bij beetje huizen bij, waar velen al jaren dringend op zitten wachten. Vooral met de toetreding van Brabant Wonen heeft Bernheze een flinke stap voorwaarts gezet. Het is goed om te zien dat corporaties hun maatschappelijke verantwoording nemen. Terug naar de kerntaak van de woningbouwvereniging: “ bouwen voor hen die dat zelf niet kunnen betalen”. Mooi nieuws.

Contact

Heeft u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem dan contact op met een van onze kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Toon van Vugt (tel. 0413-292870) voor Heeswijk, Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode.

Toon van Vugt

Raadslid SP

 

Reactie toevoegen

U bent hier