h

SP: Betaalbare huurwoningen onderweg!?

16 november 2014

SP: Betaalbare huurwoningen onderweg!?

Met enige regelmaat heeft de SP Bernheze sociale woningbouw op de kaart gezet. Zeker toen na 2008 bleek dat de corporaties De Kleine Meierij en Mooiland verzand waren in derivaten en schulden. Daar bouw je geen sociale huurwoningen mee. Meerdere malen heeft de SP voorgesteld om de “Asser” variant te gebruiken. De gemeenten bemoeit zich dan actief met de bouw van de sociale huurwoningen. De inspanningen lijken succes te krijgen!

98

Volgens de laatste berichten zijn er nu 98 sociale huurwoningen onderweg voor Bernheze. De jarenlange inzet hiervoor vanuit de SP werpt vruchten af. Er komt zicht op vooruitgang. Inwoners van Bernheze die op een sociale huurwoning aangewezen zijn hebben het moeilijk. Deze huizen zijn nauwelijks beschikbaar. En vaak worden vrij komende huurwoningen direct verkocht, zoals bijvoorbeeld bij De Kleine Meierij. Door die politiek schiet het niet echt op voor inwoners met een kleine beurs. Wachtlijsten van 6 jaar en meer. Niet aanvaardbaar vindt de SP Bernheze. Vandaar regelmatig aandacht voor deze problematiek binnen de gemeente Bernheze. Zo was de SP Bernheze bijvoorbeeld een sterke voorstander van de nieuwbouw aan ’t Dorp 59-69 te Heesch. Mede omdat daar 13 sociale huurwoningen gaan komen. Zo gaat het tenminste de goede kant op. Ook ondernemers wil de SP Bernheze hiermee een steun in de rug zijn. De huizen worden immers niet alleen gebouwd, maar ook afgewerkt en ingericht. Allemaal goed voor de kleine ondernemer. Die profiteert dan gelijk mee van de bestedingen.

Contact

Heeft u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem dan contact op met een van onze kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Toon van Vugt (tel. 0413-292870) voor Heeswijk, Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode.

Cor van Erp

Fractievoorzitter SP

 

Reactie toevoegen

U bent hier