h

SP: Dank voor uw reacties

5 oktober 2014

SP: Dank voor uw reacties

Wat gaat Bernheze de komende 4 jaar doen? Daarop proberen we met het nieuwe bestuursakkoord antwoord te geven. Het concept akkoord is op 25 september in de gemeenteraad besproken. Maar zeker zo belangrijk zijn de reacties die u gegeven hebt. Tot die bespreking in de gemeenteraad hebben velen gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot reageren. Waardevolle informatie kwam zo bij de SP terecht. Wat vinden mensen belangrijk en wat niet. Waar kan bezuinigd worden en waar zeker niet?

Bestuursakkoord

Het bestuursakkoord 2014-2018 komt eraan. Een proces dat zorgvuldig doorlopen is. Geen overhaast besluiten, maar iedereen die dat wil mee laten praten. Wat blijkt. Mensen in Bernheze vinden goede zorg van net grootste belang. Als mensen zorg nodig hebben moet die zorg goed zijn. Dat wil de SP ook. Daarom is de SP opnieuw een coalitiepartij die een wethouder levert in het college van B&W. Voor veel ouderen breekt een onzekere tijd aan. Wat gebeurt er na 1 januari 2015? Houd ik mijn zorg? Verlies ik mijn zorg? In Bernheze kiezen we nadrukkelijk voor zorg als er zorg nodig is. De kwaliteit moet leidend zijn. Vandaar dat een onafhankelijke klachtencommissie zeker zijn nut zal hebben. Mogelijk kunnen we daarbij denken aan een ombudsman. Iemand die onafhankelijk is en de klachten beoordeeld. Een klacht moet veilig ingediend kunnen worden. Niet dat mensen daarna bang moeten zijn voor gevolgen. Dat wil de SP niet hebben in Bernheze.

Contact

Heeft u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem dan contact op met een van onze kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Toon van Vugt (tel. 0413-292870) voor Heeswijk, Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode.

Christa Kolman

Kernbestuur SP

Reactie toevoegen

U bent hier