h

SP: Geld goed besteden

27 september 2014

SP: Geld goed besteden

Binnen de SP Bernheze is grote overeenstemming. Overeenstemming omtrent het besteden van het geld voor WMO zorg, jeugdzorg en werkgelegenheid. Voor dit doel komt er na 1 januari geld uit Den Haag. Daar zullen we het mee moeten doen. Helaas is er op alle budgets door Rutte-2 gekort. Met minder geld, maar toch kwaliteit bieden. Een uitdaging. Die gaan we aan in Bernheze.

Transitie

Met een mooi woord noemt “Den Haag” het overlaten van WMO, jeugdzorg en werkgelegenheid aan de gemeenten: participatie. Anderen noemen dit ook wel: “over de schutting gooien”. Maar het besluit is democratisch genomen in Den Haag. We gaan ermee aan de slag. Belangrijkste voor de SP is de kwaliteit van de zorg. “Bernheze onze zorg”, was namelijk de titel van het SP verkiezingsprogramma op 19 maart van dit jaar. Kwaliteit kost geld. Dat blijft zo. Dit geld mag niet naar projectbureaus en managers in een Ferrari gaan. Dit geld moet via kleinschalige initiatieven ingezet worden. Transparant en helder. Iedere euro die niet aan zorg voor de doelgroepen wordt besteed is een foute euro! De SP heeft hierover goede afspraken kunnen maken in de nieuwe coalitie met de collega partijen. Vooral voor de mensen die het echt nodig hebben belangrijk. De komende jaren blijft de SP zich zoals altijd 100% inzetten voor inwoners die hulp nodig hebben. Op de SP kunnen de inwoners van Bernheze blijven rekenen.

Contact

Heeft u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem dan contact op met een van onze kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Toon van Vugt (tel. 0413-292870) voor Heeswijk, Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode.

Jan Prinsen

Raadslid SP

Reactie toevoegen

U bent hier