h

SP: Kijken naar de toekomst

5 juli 2014

SP: Kijken naar de toekomst

Afgelopen vergadering van de gemeenteraad (3 juli 2014) werd er vooruit gekeken. Hoe ziet de toekomst eruit? Wat kunnen we nog wel doen en wat niet. De SP heeft dit samengevat in 5 onderwerpen. Onderwerpen die voor de SP van belang zijn. Het gaat de SP Bernheze om zorg, wonen, werken, leefbaarheid en milieu. Geld voor grote projecten is er voorlopig niet. We moeten dus niet gaan luchtfietsen. Een sober beleid voorzetten, net als de afgelopen 4 jaar.

5 richtingen van de SP

Nummer 1 voor de SP Bernheze is de zorg. Die moet goed geregeld zijn in Bernheze. Mensen die zorg nodig hebben krijgen goede zorg. Kwaliteit! Daarnaast heeft de SP aandacht voor werkgelegenheid. De taak van de IBN groep zal de gemeente voor een groot deel over moeten nemen. Dat kan alleen maar in samenwerking met bedrijfsleven en onderwijs. Vooral de MBO scholen zijn hierin van groot belang.  Wonen voor mensen met een kleine portemonnee heeft aandacht nodig. Goedkopen huurhuizen worden niet meer aangeboden door de woningbouwverenigingen. Zij hebben het druk met derivaten en andere dubieuze financiële producten. Wat gaan we als gemeente zelf doen? Onderhoud van de leefomgeving is ook een speerpunt van de SP. De componistenwijk in Heesch is opgeknapt. Dat is met weinig middelen toch een groot succes geworden. Wat kunnen we leren voor andere projecten? Als laatste is het milieu een aandachtsgebied. De lucht moet schoner. Goede ideeën uit de samenleving zijn welkom.

Contact

Heeft u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem dan contact op met een van onze kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Toon van Vugt (tel. 0413-292870) voor Heeswijk, Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode.

Cor van Erp

Fractievoorzitter SP

Reactie toevoegen

U bent hier