h

SP: Agrifood Capital voor werkgelegenheid

28 juni 2014

SP: Agrifood Capital voor werkgelegenheid

Deze regio zit ook dringend verlegen om impulsen voor de economie. Nieuwe werkgelegenheid en nieuwe bedrijvigheid. Daarvoor hebben alle betrokkenen elkaar hard nodig. Binnen de gevormde Agrifood Capital organisatie gaan overheid, onderwijs en bedrijfsleven samenwerken. Bundeling van krachten biedt kansen in dit speelveld. De SP heeft wel bedenkingen bij de BV structuur met betrekking tot mogelijke bonussen voor bestuurders. Dat moet uitgesloten worden.

Agrifood Capital

In deze regio produceren we van oudsher voedsel. Daar liggen nieuwe kansen voor werkgelegenheid. In de samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en onderwijs kunnen er nieuwe ideeën en projecten ontstaan. Agrifood Capital dient dan zeker geen praathuis te zijn. Praten gebeurt al op genoeg plaatsen. Bernheze investeert flink in de Agrifood Capital organisatie. Dat gemeenschapsgeld dient rendement op te leveren in de vorm van werkgelegenheid. Eventuele winsten worden direct geherinvesteerd in nieuwe projecten. Een perfecte aanjager van kansrijke initiatieven.

Bestuurder

Door de BV structuur is er sprake eventuele bonussen en andere bijzondere beloningen voor de bestuurder. Daar heeft de SP wel bezwaar tegen. Risico’s die met publiek geld gefinancierd worden, kunnen niet leiden tot excessieve beloningen. Het is belangrijk dat we daar niet in mee gaan. Agrifood Capital gaat voor maximale inzet van geld ten behoeve van de werkgelegenheidsprojecten. Op dat gebied ligt een grote uitdaging. Veel mensen zijn werkloos. Die willen een baan. Straks komen daar nog de WSW-ers en de WA-jongers bij. Die willen graag een passende baan. Voor hen ook kansen in Agrifood Capital.

Contact

Heeft u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem dan contact op met een van onze kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Toon van Vugt (tel. 0413-292870) voor Heeswijk, Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode.

Jan Prinssen

Raadslid SP

 

Reactie toevoegen

U bent hier