h

SP: Voor behoud jeugdsport stem 19 maart SP

1 maart 2014

SP: Voor behoud jeugdsport stem 19 maart SP

Op 19 maart kiest Bernheze een nieuwe gemeenteraad. Die beslist de komende vier jaar over veel zaken. Ook over subsidie aan sportclubs met veel jeugdleden. De SP wil die subsidie voor de komende jaren zeker stellen. Dat is een belangrijk onderdeel uit het verkiezingsprogramma van de SP. Sport is immers erg belangrijk voor de jeugd. Gezond bewegen en samen winnen of verliezen in je team of als individuele sporter. Vindt u dat de komende 4 jaar ook belangrijk? Stem dan SP op 19 maart aanstaande.

SPORT

Een goed verenigingsleven is van groot belang in iedere kern. Voorwaarden worden geschapen om het verenigingsleven goed te laten functioneren. Een goede huisvesting van de verenigingen is daarvoor een eerste noodzaak. Huisvesting hoort tegen een haalbare/betaalbare prijs plaats te vinden. De contributies gaan anders te veel omhoog. Gemeentelijke subsidie komt vooral terecht bij verenigingen met veel jeugdleden. Bij tekorten wordt bekeken of de betreffende vereniging geholpen kan worden. Bij de jeugd wordt extra nadruk gelegd op deelname aan (sport)verenigingen. Het gebrek aan beweging bij de huidige jeugd is zorgelijk. Het gevaar van overgewicht (obesitas) op jonge leeftijd is groot. Bij (sport)clubs wordt de jeugd uitgenodigd tot actief en gezond bewegen. (Sport)clubs die een actief beleid voeren moeten kunnen rekenen op de gemeente om deze activiteiten te ontplooien. Dit wordt gestimuleerd worden door de subsidie voor jeugdleden. Op en om het sportveld komen ook mensen met verschillende achtergronden en cultuur met elkaar in contact.

 Contat

Vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem contact op met: Toon van Vugt (tel 0413-292870) voor Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode. Zie ook: www.bernhezeonzezorg.nl Als u SP lid wilt worden. Internet: www.bernheze.sp.nl

Reinvan Morselaar


Lijsttrekker SP

Reactie toevoegen

U bent hier