h

SP: Kies 19 maart 100% sociaal, kies SP

1 maart 2014

SP: Kies 19 maart 100% sociaal, kies SP

Op 19 maart bent u aan het woord. De inwoners van Bernheze kiezen dan de nieuwe gemeenteraad. Dan is de SP een verstandige keuze! Maak een keuze voor de inhoud en niet voor de poppetjes. Zeker als het om sociale zekerheid gaat. Ondanks de crisis moet Bernheze doorgaan met zorgen voor elkaar. Goed voor iedereen die zorg nodig heeft. Goed voor werkgelegenheid. Goed voor Bernheze.

SOCIAAL

Een van de overheidstaken is ervoor zorgen dat mensen bestaanszekerheid hebben. Dat betekent dat de overheid ervoor zorgt dat inwoners voldoende geld hebben om te kunnen leven. De overheid voert deze taak uit door maatregelen te nemen op het gebied van sociale zekerheid. Dit is nodig als mensen bijvoorbeeld arbeidsongeschikt, werkloos, ziek of hulpbehoevend zijn. De sociale zekerheid zorgt ervoor dat ze over een inkomen beschikken om in hun bestaan te voorzien. Dit is de inkomensbeschermende functie van de sociale zekerheid. Als iemand een uitkering nodig heeft, dan biedt het sociaal zekerheidsstelsel ook voorzieningen om mensen weer aan het werk te krijgen. Dat gebeurt door re-integratie en (re-)activering. De gemeente stelt alles in het werk om de koopkracht van minima tot 110% te verbeteren. Zo wordt verdere tweedeling van de samenleving tegen gegaan. Het kwijtscheldingsbeleid moet goed bekeken worden. Alleenstaande ouders met kinderen tussen 4-12 jaar zouden in principe niet verplicht moeten worden om te gaan werken. Zij moeten de vrije keus hebben om voor de eigen opvang van hun kinderen te kiezen. Bij onverwachte zaken telt volgens de SP de geest van de regeling.

CONTACT

Vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem contact op met: Toon van Vugt (tel 0413-292870) voor Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode. Zie ook: www.bernhezeonzezorg.nl Als u SP lid wilt worden. Internet: www.bernheze.sp.nl

Rein van Moorselaar

Cor van Erp

Toon van Vugt

Lijst SP

Reactie toevoegen

U bent hier