h

Alleen gekwalificeerd personeel in de jeugdzorg

29 maart 2014

Alleen gekwalificeerd personeel in de jeugdzorg

 

SP-Kamerlid Nine Kooiman wil dat er uitsluitend gekwalificeerd personeel werkt in de jeugdzorg. Kooiman: ‘Nu kan iedereen zich uitgeven voor jeugdhulpverlener, terwijl zij daar eigenlijk niet gekwalificeerd voor zijn. Aan hulp voor kwetsbare kinderen en gezinnen moeten we duidelijke kwaliteitseisen stellen. Kinderen en gezinnen moeten er altijd op kunnen vertrouwen dat de zorg verleend wordt door gekwalificeerde professionals.‘ Kooiman zal hierop aandringen bij staatssecretaris Van Rijn tijdens het debat dat donderdag staat gepland.

Nine Kooiman‘Kooiman: We willen allemaal dat kinderen en gezinnen de beste professionele zorg krijgen. Het is mooi dat dit kabinet daarvoor een wet heeft geschreven om dat te verbeteren. Maar dan nog kan werkelijk iedereen zich nog voordoen als hulpverlener in de jeugdzorg. Zeker in de private jeugdzorg is het niet gegarandeerd dat deze zorg ook door, of onder leiding van professionals, wordt geboden. Dat wil de SP stoppen, want het gaat hier om de veiligheid van kinderen’.

De wet die behandeld wordt is dus een stap in de goede richting. Er komt een kwaliteitsregister, zodat ongekwalificeerde hulpverleners ook uit het kwaliteitsregister gehaald kunnen worden. Maar het mag een stap verder. Ook in de particuliere jeugdzorg moeten we voorkomen dat iedereen zich zomaar mag uitgeven als hulpverlener. De beunhazen moeten uit de sector. We mogen nooit accepteren dat mensen die niet bevoegd zijn als hulpverlener gaan knutselen met de zorg voor kwetsbare kinderen en gezinnen.

Contact:

Heeft u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze, neem dan contact op met een van onze kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Toon van Vugt (tel. 0413-292870) voor Heeswijk, Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode.

 

Reactie toevoegen

U bent hier