h

SP: De toekomst bepalen we zelf

27 februari 2013

SP: De toekomst bepalen we zelf

Sinds het afblazen van de fusie met Maasdonk heeft de tijd niet stil gestaan. Intussen hebben we een nieuw kabinet. Daar wil men grote stappen zetten. Stappen naar gemeenten van 100.000 inwoners en meer. Tevens wil men scholen sluiten met minder dan 100 kinderen. Bejaardenhuizen sluiten. Bejaarden voor hun eigen problemen laten opdraaien. De SP ziet deze ontwikkelingen vooral als bedreigingen voor de leefbaarheid.

Leefbare toekomst
Dat kleine gemeenten de toekomstige taken niet alleen kunnen handelen, snapt de SP Bernheze als geen ander. Jezelf mee laten sleuren in mega fusieprocessen is een ander fenomeen. Veel zaken moet je dicht bij de mensen blijven organiseren. Dat kan een gemeente als Bernheze prima. Daar hebben we niemand voor nodig. Voor meer complexe zaken heb je vooral elkaar nodig. Je voert zaken gezamenlijk uit, zoals we dat al op veel terreinen doen. Denk aan de GGD, de Ambulancedienst, Sociale werkvoorziening (IBN) en Sociale Dienst. (Optimisd) In de toekomst zullen meer taken met partnergemeenten in de omgeving uitgevoerd moeten worden. Binnen het verband AS-50 (Oss-Uden-Veghel-Bernheze) kan veel opgepakt worden. Omdat er dan sprake is van voldoende robuustheid. Door als gemeente zelfstandig te blijven, is het bestuur herkenbaar dichtbij voor de inwoners van Bernheze. De SP wil die nabijheid voor de toekomst behouden. Niet dat er ergens op een gemeentehuis, bijv. in Den Bosch, besloten wordt over zaken die inwoners van Bernheze rechtstreeks aangaan. Daar is de SP faliekant op tegen. Dat gaan we niet doen.

Contact
Vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem contact op met: Toon van Vugt (tel 0413-292870) voor Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode. Als u SP lid wilt worden. Internet: www.bernheze.sp.nl

Theo van der Heijden
Fractievoorzitter SP

U bent hier