h

SP: Complete woning voor € 119.000,-- V.O.N.

20 februari 2013

SP: Complete woning voor € 119.000,-- V.O.N.

Een complete woning voor € 119.000,-- V.O.N.! Dat klinkt onwaarschijnlijk. Maar het blijkt te kunnen. Door de crisis komen nieuwe ideeën naar voren! De woningmarkt zit muurvast. Een impuls van onder uit zou weer tot beweging kunnen leiden. Bouwgrond is er voldoende beschikbaar. Nu nog de wil om deze budgetwoningen te gaan bouwen. De SP wil dat de gemeente Bernheze hier vlot werk van maakt en het concept aanbied aan woningzoekenden in Bernheze.

Budgetwoning
De budgetwoning is een nieuw concept dat tot zeer betaalbare huizen leidt. Deze woningen kunnen voor €119.000,-- V.O.N. gekocht worden. De eventuele huurprijs komt op € 449,-- te liggen. Dit alles is zeer betaalbaar voor starters op de woningmarkt. Een budgetwoning wordt gebouwd op 100m2 grond. De oppervlakte is 70 m2 en bestaat uit 2 woonlagen. Een woonkamer, een ruime keuken en een badkamer. Daarnaast minimaal 2 slaapkamers en een berging. Ideaal voor starters en senioren. De eerste woningen zijn in Amsterdam al opgeleverd. Daar zijn de voorbeelden dus te bekijken in de praktijk! Verder start er binnenkort een project in Deventer met de bouw van 900 betaalbare woningen. Bernheze heeft voldoende potentiële bouwgronden beschikbaar om enkele van deze projecten te starten. Op die manier wordt een aanzet gegeven tot vlot trekken van de woningmarkt, die al jaren in het slop zit. De SP wil vooruit met dit kansrijke concept. Jongeren hebben al lang genoeg op betaalbare huizen gewacht. Nu is het de tijd voor actie.

Contact
Vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem contact op met: Toon van Vugt (tel 0413-292870) voor Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode. Als u SP lid wilt worden. Internet: www.bernheze.sp.nl

Cor van Erp
Raadslid SP

U bent hier